1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bakanlar Kuruluna Erdoğan Başkanlık Edecek
Bakanlar Kuruluna Erdoğan Başkanlık Edecek

Bakanlar Kuruluna Erdoğan Başkanlık Edecek

Bakanlar Kurulu'nun yarın yapılacak toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek.

18 Ocak 2015 Pazar 13:03A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek. Toplantıda paralel yapı iddiaları başta olmak üzere çözüm süreci ve İslamofobi'ye karşı alınacak önlemlerin değerlendirilmesi bekleniyor.

Bakanlar Kurulu'nu 19 Ocak 2015 tarihinde toplayacağı bilgisini de kendisi veren Erdoğan 29 Aralık 2014 tarihinde gazetecilere şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak, seçimler öncesinde şu ifadeyi ben sıkça kullanmışımdır; 'Anayasa'nın vermiş olduğu yetkiler ne ise bu yetkileri sonuna kadar kullanırım.' Bir Cumhurbaşkanı olarak, Bakanlar Kurulu'na -Anayasa'nın hükmü- 'Başkanlık eder, gerekli görüldüğü hallerde toplar', bu hükümdür. Ve Başbakan'la da bu konuyu görüştük. Ayın 19'unda (19 Ocak) ben Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de (Cumhurbaşkanlığı Sarayı) toplayacağım. Orada, Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğim. Cumhurbaşkanı, bu devletin başıdır. Bu devletin başı olarak da yetkisini kullanır. Hükümetimizin başarılı olması, şahsımın başarılı olması anlamına gelmez. Bakanlar Kurulumuz da bu şekildeki, bu belli aralıklarla olabilir, zaman zaman olur. Bu tür bir araya gelişimiz kimseyi rahatsız etmesin."

Erdoğan'ın ilk kez başkanlık edeceği Bakanlar Kurulu toplantısında, alınan kararları Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklaması öngörülüyor. Erdoğan başkanlığında, yoğun bir gündemle gerçekleştirilecek toplantıda, Bakanlar Kurulu'nun Beştepe'de toplanmasına ilişkin prensipler ve Erdoğan'ın kabineyi hangi aralıklarla toplantıya çağıracağı gibi konular da değerlendirilecek.

Erdoğan'dan önce meclis tarafından seçilen beş eski Cumhurbaşkanı Bakanlar Kurulu'nu toplantıya çağırdı. Turgut Özal 7 defa, Kenan Evren 4, Cemal Gürsel, 6'ncı Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ve 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 2'şer kez toplantıya çağırmıştı.

 

HABERE YORUM KAT