1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bakan Zeybekçi’ye Göre Siyonist İsrail Önemli Bir Müttefik
Bakan Zeybekçi’ye Göre Siyonist İsrail Önemli Bir Müttefik

Bakan Zeybekçi’ye Göre Siyonist İsrail Önemli Bir Müttefik

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'önemli müttefik' olarak nitelediği İsrail ile haftasonu, 'özür dilenmesi, tazminat ve Gazze’nin insani ihtiyaçlarının garanti edilmesi' konularında sonuç alınacağını söyledi

25 Haziran 2016 Cumartesi 23:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyonist İsrail ile yapılan görüşmelerin sonucu daha açıklanmadan Siyonist İsrail'i meşrulaştırıcı açıklamalar ardı sıra gelmeye başladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İsrail ile inşallah bu hafta sonu, bizim istediğimiz yönde, Cumhurbaşkanımızın o koymuş olduğu 'Özür dilenecek, tazminat ve Gazze’nin insani ihtiyaçlarının karşılanması, garanti edilmesi' ile ilgili sonuçları alınacak." dedi.

Zeybekci, şu açıklamayı yaptı:

"İsrail ile inşallah bu hafta sonu, bizim istediğimiz yönde, Cumhurbaşkanımızın o koymuş olduğu 'Özür dilenecek, tazminat ve Gazze’nin insani ihtiyaçlarının karşılanması, garanti edilmesi' ile ilgili sonuçları alınacak.

Bizim için İsrail önemli bir müttefik gerek ekonomik gerek askeri gerek stratejik anlamda işbirliği amaçladığımız, ülkemizin menfaatlerini en üst düzeyde maksimize edecek ilişki seviyelerinde olmak kaydıyla, böyle bir müttefik ülke, iş birliği yapmamız gereken bir ülke.

O anlamda da inşallah bu hafta sonu iyi sonuçlar alınabilir tahmin ediyorum. Ardından, Irak’taki, Suriye'deki bu sıkışıklığın giderilmesidir. Öncelikle Suriye'deki insanlık dramının öncelikle bitmesi, ardından siyasi bir çözüme de ulaşılmasıdır."

Nihat Zeybekci, Türkiye'nin ekonomi ve ticaret anlamında birinci hedefinin İran olduğunu ardından Irak, Suriye ve Rusya, Suudi Arabistan, Yunanistan gibi 10 ülke belirlediklerini, bu ülkelerle temasların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bakan Zeybekci, Rusya'nın, geçen yılın kasım ayında yaşanan uçak krizi sonrası Türkiye'ye bir dizi ekonomik yaptırım uygulamaya başlamasına ilişkin gelişmeleri de değerlendirdi.

Türkiye'nin yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde yıllık yüzde 15-20’lik kısmını Rusya ile yaptığını hatırlatan Zeybekci, şu an itibariyle bunun sıfıra indiğini anlattı.

Zeybekci, Rusya ile yapılan ihracatta da düşüş yaşandığına işaret ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın, hepimizin hedefi, husumetleri yani düşmanlarımızın sayısını azaltmak, dostlarımızın sayısını artırmak. Umarım, dilerim Rusya ile olan problem iki ülke arasındaki sorun biter. Çünkü bitmesi iki ülkenin menfaatinedir. Matematik olarak söylüyorum, böyle bir problem eğer Türkiye'ye bir oranında zarar veriyorsa, Rusya'ya en az iki oranında zarar verir. Sürdürmenin hiçbir anlamı ve mantığı yok. Bunun da bir an önce bitmesini biz temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum