1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bakan Avcı Eğitim Portalı EBA'yı Tanıttı
Bakan Avcı Eğitim Portalı EBA'yı Tanıttı

Bakan Avcı Eğitim Portalı EBA'yı Tanıttı

Milli Eğitim Bakanı Avcı, FATİH Projesi'nin korsan yayıncılığın başına çöktüğünü belirterek, "EBA sayesinde öğretmenlerimizin yardımcı ders materyali aldırmalarına ihtiyaç kalmamıştır" dedi.

07 Ekim 2015 Çarşamba 19:24A+A-

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yeni Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'nın tanıtımın toplantısında, EBA'nın dünyanın en büyük eğitim teknolojisi projesi FATİH Projesi'nin en önemli bileşeni olduğunu belirtrek, "Bütün eğitim sistemimizi derinden etkileyen, hani hep söylüyoruz ya sessiz devrim işte burada, sınıflarda gerçekleşiyor" dedi.

Sistemin, öğrencilerimiz 24 saat erişimine açık olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"EBA sayesinde artık öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin velilere yük olacak yardımcı ders materyali, yardımcı ders kitabı aldırmalarına kesinlikle ihtiyaç kalmamıştır. Öğrencilerimizin herhangi bir yardımcı ders materyaline ihtiyaç duymaları halinde her şeyin çözümü EBA'da fazlasıyla var. Bu, ülkemizde uzun yıllar velileri soyup soğana çeviren birtakım korsan yayıncılıkların da sona ermesi demektir. Bu aynı zamanda son günlerde FATİH Projesi'nin çöktüğüne dair rivayetlerin neden ve nereden kaynaklandığının da işaretidir. Evet FATİH Projesi birilerinin başına çöktü, korsan yayıncılığın başına çöktü. Şu anda FATİH Projesi sayesinde, artık eskisi gibi bandrol almadan kaçak yayınlarla milleti soyup soğana çevirmenin önünü kapatmış olduk. Çocuklarımıza da en iyi yardımcı ders materyallerini burada sunuyoruz."

FATİH Projesi'nin geçen yıl İtalya'dan ödülle döndüğünü hatırlatan Avcı, "Bu ödülün de gösterdiği gibi FATİH Projesi, bütün dünyada takdirle izlenen olağanüstü bir hikayedir. Bunu yapan milletin çocukları olarak da övünebiliriz" dedi.

"24 saat bedava eğitim hizmeti veriliyor"

Bakan Avcı, EBA'nın tanıtım toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, son zamanlarda belli medya organlarında FATİH Projesi'ne ilişkin çok yanıltıcı ve dezenformasyon niteliğinde haberler ve yorumlar yayımlandığını belirten Bakan Avcı, "Bunun nedenleri arasında yardımcı ders kitapları soygununa, FATİH Projesi üzerinden son vermiş olmamız" dedi.

Bakan Avcı, "Ancak EBA'da videolarla, testlerle ve sunumlarla 24 saat bedava eğitim hizmeti veriliyor. Onun için dershaneye ihtiyaç kalmıyor. Ayrıca, para vererek alınan yardımcı ders kitabına da ihtiyaç kalmamıştır. Hiçbir dershanenin veremeyeceği genişlikte, zenginlikte eğitime takviye imkanı veriyor. Bir de okullarda açtığımız yüz yüze verilen ücretsiz takviye kurslarımız var. Kurslarımızda da etkileşimli tahta, dolayısıyla EBA da kullanılabilir hale geldi " diye konuştu. 

FATİH Projesi'nin maliyetini açıkladı

EBA'nın maliyetinin sorulması üzerine Bakan Avcı, FATİH Projesi ile ilgili "8 milyar lira çöpe gitti" yönünde dezenformasyon kampanyalarının yapıldığını belirterek, "Bizim 4 yıllık vadeye yayılmış 10 milyon 600 bin bilgisayar üretimini hedefleyen bir planlamamız var. Bunun ihale süreci devam ediyor. Şu ana kadar FATİH Projesi'nde harcanan toplam para 800 milyon lira. EBA için harcanan para da 2 milyon lira. 13 ilde açacağımız stüdyolarla beraber 3 milyon lirayı buluruz" bilgisini paylaştı. 

Bakan Avcı, esprili şekilde, protokol yapma talebinde bulunanlara bu rakamları söylemediklerini belirterek, "2 milyon lirayla yapılan EBA'nın kaç yüz milyon liralık bandrolsüz yardımcı ders kitabı vurgununa mani olduğunu çıkarılan gürültülerden de ölçebilirsiniz" değerlendirmesini yaptı.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum