1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bahçeli’nin rakamlarla derdi ne?
Bahçeli’nin rakamlarla derdi ne?

Bahçeli’nin rakamlarla derdi ne?

Devlet Bahçeli gündeme dair yaptığı açıklamalarda anlaşılması zor şeylerden bahsetti!

23 Şubat 2022 Çarşamba 10:30A+A-

HAKSÖZ HABER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin MHP’nin 40.yılını kutladığı hesabı epey meşhurdur. 40 rakamına ulaşmak için bin dereden su getiren Bahçeli o tarihte epey espri konusu olmuştu.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yapan Bahçeli bu sefer ise 6 rakamı üzerinden anlaşılması güç izahlar yaptı. “Tarkan bir şarkı sözü yazıp seslendirdi. Akbabalar leşe nasıl üşüşürse bu şarkıya musallat olanlar çıkmıştır. Tarkan ‘Geçecek’ diyor. Zillet geçecek, terör geçecek, salgın geçecek, felaketler geçecek, sorunlar bitecek buna da az kaldığı görülecek. 6 rakamına dikkat buyurunuz. Bu rakamı terse çevirdiğinizde 9 rakamı ortaya çıkar. Mesele bakmak değil, görmek. Bizim 6’ya baktığımızda gördüğümüz altı oktur, yuvarlak masa çerçevesinde kurulan tertiptir, tezgahtır, kumpastır. 6’yı çevirip 9’a bakınca gördüğümüz huzurdur, 9 tuğdur, 9 ışıktır, sosyal ve ekonomik sorunların geçeceğinin müjdesidir. Cumhur İttifak’ının zaferinin simgesidir. Nitekim çoğu gitmiş, azı kalmıştır. Tarkan şarkı sözleriyle Covid-19 dönemini kast ettiğini söylüyor. Hayır diyorlar. Niyet okuyucuları fitne yayıyorlar.”

6’yı CHP’nin altı okuyla ilişkilendirdikten sonra 9’u ise Alparslan Türkeş tarafından “”Millî Doktrin Dokuz Işık” adıyla ortaya konulan ülkücülüğün ana ilkelerinden hareketle izaha girişiyor Bahçeli. Bunun içinse “altıyı tersine çevirmesi” yeterli oluyor.

Hesap makinesiyle “leblebi” yazmaktan farkı olmayan komik ve zorlama bir kıyas kurarak kendisini izah etmeye çalışan Devlet Bahçeli mizah konusu haline geldi bile. Eğer amacı “gündem olayım da nasıl olduğumun bir önemi yok” ise başarılı bir konuşma gerçekleştirdiğini ifade etmek lazım. Ancak insanların espri konusu yaptığı bir siyasetçinin ne kadar ciddiye alınacağı da ayrı bir soru olarak önümüzde duruyor.

Bu sebeple birileri Devlet Bahçeli’ye rakamları rahat bırakması gerektiği tavsiyesinde bulunmalı zira 6’yı terse çevirip 9’u gösterip bunu da Cumhur İttifakı’nın zaferine delil olarak göstermek 2023’te çok fazla iş görecek bir argümana benzemiyor!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

8 Yorum