1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Bahçeli'den Mahmut Abbas'a Doğu Türkistan tepkisi
Bahçeli'den Mahmut Abbas'a Doğu Türkistan tepkisi

Bahçeli'den Mahmut Abbas'a Doğu Türkistan tepkisi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a Doğu Türkistan hakkındaki akıl almaz sözleri sebebiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den tepki geldi.

20 Haziran 2023 Salı 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Çin’in Doğu Türkistan'da işlediği zulümler hakkında insan onur ve vicdanına yakışmayan sözler sarf etti. 

Geçtiğimiz günlerde Çin Halk Cumhuriyeti’ne resmi ziyarette bulunan Abbas, ÇKP yönetiminin Doğu Türkistan'daki etnik, dini ve kültürel soykırım uygulamalarını bir kez daha doğru bulduğunu söyledi.

Sık sık Çin ile Filistin’in kardeş olduğunu dile getiren Abbas, bu kez Uygur Türklerine terörist muamelesi yaparak iyice haddini aştı. 

İzahı mümkün olmayan bir açıklamaya imza atan Abbas, “Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi bir insan hakları meselesi değildir. Bu, Çin’in terörizm, aşırılık ve ayrılıkçılıkla mücadelesidir. Filistin hükümeti Çin’in bu mücadelesini her zaman destekliyor. Filistin her zaman Çin’e inandı. Çin’in daima adaleti yerine getireceğine inanıyoruz.” dedi.

Bu sözlere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den tepki geldi.

Yıllardır Siyonist işgaline karşı Türkiye’nin yanında olduğu Filistin yönetiminin bu işkenceleri haklı bulmasını eleştiren Bahçeli, “Mahmut Abbas, vicdanı sızlamadan bunları söylemiştir. Biz onlara destek verdikçe, bu zihniyet Türk milletine köstek olmuştur. Mahmut Abbas’ın terörizmle ilgili ne bildiği de ortaya çıkmıştır. Biz mazlum Filistinlilerin hep yanında olduk. Filistin davasını ancak fakat demeden savurduk ve tarafımızı netleştirdik. Sayın Abbas, sana sesleniyorum. Uygur Türklerine terörist demek haksızlıktır, günahtır, cinayettir, rezalettir, melanettir."

Grup toplantısında söylemlerini daha da sertleştiren Bahçeli, “Filistin Devlet Başkanı PKK’ya FETÖ’ye hiç ses çıkardı mı? Hiç dayanışma mesajı paylaştı mı? Yapmayı aklından geçirmedi. Terör; Doğu Türkistan’da değil, Kandil’dedir.” diye ekledi.

Bahçeli ilk kez Doğu Türkistan meselesi hakkında bu kadar net açıklamalar yaparken Mahmud Abbas ise bir konuda daha omurgasız duruşuyla siyaset tarihinde kendine "müstesna" bir edinme yolunda hızla ilerliyor...

HABERE YORUM KAT

5 Yorum