1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli, 'Suriyelilere Vatandaşlık' Vaadini Hazmedemedi!
Bahçeli, 'Suriyelilere Vatandaşlık' Vaadini Hazmedemedi!

Bahçeli, 'Suriyelilere Vatandaşlık' Vaadini Hazmedemedi!

Bahçeli şu sözlerle hazımsızlığını ortaya koydu: "Türk vatandaşlığının ucuzlatılması, ulufe gibi ona buna dağıtılması, şehitlerimizin ve aziz ecdadımızın ebedi mirası olan son vatanımızı etnik karmaşa ve kazana çevirecektir."

04 Temmuz 2016 Pazartesi 15:47A+A-

Ramazan Bayramı mesajı yayımlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye, Suriye’den gelenlerin de vatanıdır. Bu kardeşlerimizin içinde Türkiye vatandaşı olmak isteyenler de varsa, bu kardeşlerimize de vatandaşlık vereceğiz. Kurduğumuz bir ofis sayesinde bunu takip edeceğiz" sözlerine tepki gösterdi.

"Özellikle 2011 yılından beri Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriyelilere vatandaşlık vermekten bahsedenler, niyetlerinin Türk milletinin azim ve iradesini kırmak olduğunu iyice görmelidirler. Türkiye’nin yeterince vahim sorunları varken, sırf siyasi gayelerle Suriyelilere vatandaşlık hakkı tanımak, hazmedilecek bir durum ve tercih değildir. Milletimizin âlicenaplığına sığınan mağdur ve mazlumlara yardım elimizi uzatmak, insani destek vermek manevi bir görevdir. Ancak kendi ülkelerinden kopup gelenlere kucak açtığımız andan itibaren Ortadoğu’nun her türlü istikrarsızlık ve olumsuzlukları da yoğun şekilde ithal edilmiştir. Kim ya da kimlerin ülkemize girdiği ayrıntısıyla tespit edilmeden sınır kapılarımızın vicdan diplomasisi ismiyle açılması, iç barış ve sükûnet ortamına ağır hasar vermiştir. Sığınmacı kisvesiyle Türkiye’ye suçlular dolmuş, asayişsizlik ve terör olayları keskin bir yükseliş göstermiştir."

"Türk vatandaşlığının bir bedeli, şânı, sorumluluğu olmalı"

AA’nın aktardığına göre Irak ve Suriyeli sığınmacıların sağlıklı bir şekilde ülkelerine kavuşturulmaları yerine Türk vatandaşlığına alınması düşüncesinin, bu zamana kadar yapılan tarihi yanlışlara ilave yeni bir yanlış anlamı olduğunu savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türk vatandaşlığının bir bedeli, bir şânı, bir sorumluluğu olmalıdır. Türk vatandaşlığı önce hak edilmeli, vicdanlarda taltif ve teyidi yapılmalıdır. Türk milleti tüm Türk vatandaşlarının müştereken vücut verdiği, canlı tuttuğu, nefes verdiği tarihi, sosyolojik ve kültürel bir varlıktır. Türklüğe şaşı bakan, Türk milleti yerine Türkiye milletini ikame etmeye çalışan, bulanık ve bücür zihniyetlerin önüne gelene vatandaşlık ikramı her şeyden önce milli şuur noksanlığıdır. Türk vatandaşlığının ucuzlatılması, ulufe gibi ona buna dağıtılması, şehitlerimizin ve aziz ecdadımızın ebedi mirası olan son vatanımızı etnik karmaşa ve kazana çevirecektir."

Bahçeli, "Türk vatandaşlığının, tarih boyunca kazanılmış milli hak ve hukukun ilelebet korunacağı mükâfat ve muhteşem bir unvan olduğunu, bu mükâfat ve unvanın hiç kimsenin tekeline alınıp da heba edilemeyeceğini, oy ve siyasi rüşvet uğruna asla gölgelenemeyeceğini" savundu.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum