1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli: Mümtaz'er Türköne'nin Davası Yeniden Değerlendirilmeli
Bahçeli: Mümtaz'er Türköne'nin Davası Yeniden Değerlendirilmeli

Bahçeli: Mümtaz'er Türköne'nin Davası Yeniden Değerlendirilmeli

Devlet Bahçeli, FETÖ'den tutuklu Mümtaz’er Türköne’nin yeniden yargılanmasını istedi.

23 Haziran 2020 Salı 18:17A+A-

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir dizi mesaj yayınlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Dileğim bir haksızlık varsa bunun acilen düzeltilmesidir. Osman Kavala’nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, mesajlarını şöyle sürdürdü:

Bugün Ülkücü şehidimiz Mustafa Türköne’nin şehadetinin 41.yıldönümüdür. 23 Haziran 1979’da 21 yaşındayken şehit düşmüştü. Ağabeyi Mümtaz’er Türköne ise cezaevindedir. Mümtaz’er Türköne’yi öğrencilik yıllarından itibaren tanırım. Aleyhe de pek çok yazısı ve beyanatı olmuştur.

’Karar verecek olan yegane merci Türk adaletidir'

"Bugün Ülkücü şehidimiz Mustafa Türköne'nin şehadetinin 41’inci yıl dönümüdür. 23 Haziran 1979'da 21 yaşındayken şehit düşmüştü" diyen Bahçeli, ağabeyi Mümtazer Türköne’nin ise cezaevinde olduğunu bildirdi. Mümtazer Türköne’yi öğrencilik yıllarından itibaren tanıdığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Aleyhe de pek çok yazısı ve beyanatı olmuştur. Ülkücü şehidimizin ağabeyi olan ve geçmişte davamıza emek vermiş Mümtazer Türköne’nin gerçekten suçlu olup olmadığına karar verecek yegane merci Türk adaletidir. Adil ve hakkaniyetli yargılamayla Mümtazer Türköne'nin üzerine atılı isnatların netleşmesi de mümkün olacaktır. Dileğim bir haksızlık varsa bunun acilen düzeltilmesidir. Osman Kavala'nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak'ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtazer Türköne'nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir. Bu vesileyle bütün Ülkücü şehitlerimizi, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünden şehit düşmüş vatan evlatlarımızı, terörle mücadele halindeyken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Ahde vefa imandandır diyorum. Ve adaletin tecellisini ümit ediyorum."

tw.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum