1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Bagram Tutukluları Serbest mi Kalıyorlar?
Bagram Tutukluları Serbest mi Kalıyorlar?

Bagram Tutukluları Serbest mi Kalıyorlar?

Karzai Hükümetinin Bagram’da tutulan 72 kişinin serbest bırakılacağını açıklaması Amerikalıları kızdırdı

27 Ocak 2014 Pazartesi 15:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Afgan yetkililer Kabil yakınlarındaki Bagram Cezaevinde tutulan toplam 72 kişinin delil yetersizliğinden serbest bırakılacağını ve bunların 37’sinin derhal tahliye edileceklerini açıkladı.

Afganistan’da bulunan Amerikan askeri gücünden yapılan açıklamada ise serbest bırakılması düşünülen kişilerin ellerinde kan bulunan çok tehlikeli isyancılar olduğu vurgulandı.

Hükümet adına açıklama yapan Abdulşükür Dadras daha önce ABD askeri güçlerince kontrol edilen ve bir yıl önce Afgan hükümetine teslim edilen Bagram Cezaevindeki tutukluların dosyalarının incelendiğine ve 37 kişinin derhal serbest bırakılmalarına karar verildiğini söyledi. Güvenlik şartları ve teknik gereklilikler yüzünden bu kişilerin serbest kalmasının bir ya da en geç iki hafta içinde tamamlanacağını açıklayan Dadrasa kalan tutukluların dosyalarının ise incelenmesinin sürdüğünü duyurdu.

Bagram Cezaevinde tutuklu bulunanlar arasında Türkiyeli bir Müslüman da var. 2008 yılında yaralı olarak yakalanan Necmettin Yıldız’a bugüne kadar ne herhangi bir suçlama yöneltildi, ne de mahkemeye çıkarıldı. Bütünüyle hukuksuz bir biçimde 6 yıldır cezaevinde tutuluyor. Afgan Hükümetinin tahliye kararının Yabancı tutukluları kapsayıp kapsamadığı bilinmiyor. 

HABERE YORUM KAT