1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bağlar'da Ele Geçirilen Silah ve Mühimmatlar Salona Sığmadı
Bağlar'da Ele Geçirilen Silah ve Mühimmatlar Salona Sığmadı

Bağlar'da Ele Geçirilen Silah ve Mühimmatlar Salona Sığmadı

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Spor Salonu'nda, Bağlar ilçesindeki PKK'ya yönelik operasyonda ele geçirilen mühimmatlar basın mensuplarına gösterildi.

21 Mart 2016 Pazartesi 08:14A+A-

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, merkez Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi'nde, arama tarama faaliyetlerinin tamamlanmasına müteakip yarın 06.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının planlandığını bildirdi.

Vali Aksoy, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Spor Salonu'nda, Bağlar ilçesindeki operasyonlarda ele geçirilen mühimmatların sergilenmesi sırasında yaptığı konuşmada, Kaynartepe Mahallesi'ne 14 Mart'ta PKK örgütü mensuplarının çukur açıp barikat kurarak, "halkın özgürlüğünü engelleyeceklerini, evlerini ve iş yerlerini işgal ederek baskı ve şiddetle halk üzerinde korku salmayı amaçladıkları" şeklinde bilgiler alınması üzerine bölgeye müdahale edildiğini hatırlattı.

PKK örgütü mensuplarının güvenlik güçlerinin müdahalesini engellemek amacıyla vatandaşlara ait 16 aracı yakarak barikat oluşturmaya çalıştıklarını belirten Aksoy, vatandaşların zarar görmesini engellemek amacıyla 15 Mart'ta gece 03.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve 16 Mart'ta olaylara etkin müdahalede bulunulabilmek için 7. Kolordu Komutanlığından kuvvet talep edildiğini söyledi.

Yapılan erken ve etkili müdahale sonucunda Kaynartepe Mahallesi'nin PKK terör örgütü mensuplarından temizlendiğini ve güvenli hale getirildiğini aktaran Aksoy, "Arama tarama faaliyetlerinin tamamlanmasına müteakip yarın 06.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağının kaldırılması planlanmaktadır. Yarın sabah okullarımızı açacağız. Kaynartepe'deki bütün çocuklarımızın okullarına gelmelerini bekliyoruz. Eğitim öğretimde herhangi bir aksaklık olmaması için İl Milli Müdürlüğü tarafından da gerekli çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

Bir polis memurunun hayatını kaybettiği, 16 polis memurunun da yaralandığını operasyonda 10 PKK örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 16'sı yaralı olmak üzere 23 örgüt mensubunun da yakalandığını anımsatan Aksoy, 70 kalaşnikof, 6 biksi, 5 keskin nişancı tüfeği, 10 roketatar, 91 el bombası, 22 el yapımı patlayıcı düzeneği, bomba yapımında kullanılan 18 çuval kimyasal toz, çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ile esrar ele geçirildiğini, 50 barikatın kaldırıldığını, 10 çukurun kapatıldığını bildirdi.

Sur ilçesinde devam eden arama tarama faaliyetlerine değinen Aksoy, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca oluşturulan barikatların kaldırılması ve çukurların kapatılması için başlatılan operasyonların bitmesinin ardından, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla bölgeyi güvenli hale getirmek için arama tarama faaliyetleri esnasında terör örgütü mensubu 1 kadın sağ olarak ele geçirildi. Arama tarama faaliyetleri esnasında yıkıntılar arasında saklanan ve güvenlik güçlerimize ateş açan 3 erkek örgüt mensubu etkisiz hale getirilmiş, 2 örgüt mensubunun cesedi ise enkaz altından çıkarılmıştır" ifadelerini kullandı.

"Nevruz için güvenlik tedbirleri alınmıştır"

Vali Aksoy, Diyarbakır'da yarın yapılacak nevruz kutlamalarının şenlik havasında kutlanması için gerekli tedbirlerin alındığına da dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle Nevruzun Diyarbakır'da güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için 5 bin 205 personel görevlendirilmiştir. Talebemiz doğrultusunda İçişleri Bakanlığımız tarafından diğer illerden bin 169 personel Diyarbakır'a gönderilmiştir. Özellikle Nevruz'un sağduyulu bir şekilde kutlanması hepimizin ortak amacıdır. Diyarbakır'ın huzurunu bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu anlamda ben herkesin sağduyu içerisinde nevruzu kutlamasını temenni ediyorum. Bütün dünyada bu bayramı kutlayan herkesin bayramını yürekten kutluyorum."

baglarda-ele-gecirilen-silah-ve-muhimmatlar-salona-sigmadi-h1458498838-54c950.jpg

diyarbakir-baglarda-ele-gecirilen-malzemeler-4b4689.jpg

diyarbakir-baglarda-ele-gecirilen-malzemeler-5c2ebf.jpg

diyarbakir-baglarda-ele-gecirilen-malzemeler-7ca41f.jpg

diyarbakir-baglarda-ele-gecirilen-malzemeler-976836.jpg

diyarbakir-baglarda-ele-gecirilen-malzemeler-fd3539.jpg

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT