1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAE

  4. BAE'den Türkiye dahil 13 ülkeye vize yasağı
BAE'den Türkiye dahil 13 ülkeye vize yasağı

BAE'den Türkiye dahil 13 ülkeye vize yasağı

Birleşik Arap Emirlikleri, aralarında Türkiye'nin de olduğu 13 ülkeye iş ve ziyaret vizesi vermeyi durdurdu. Vize verilmeyen ülkelerin çoğunun Müslüman olması dikkat çekti.

25 Kasım 2020 Çarşamba 19:26A+A-

Reuters tarafından görülen, kamuya ait iş merkezindeki şirketlere gönderilen belge 18 Kasım’da yürürlüğe giren göçmen genelgesine atıfta bulunuyor.

İŞ VE ZİYARET BAŞVURULARI DURDURULDU

Belgeye göre Türkiye, Afganistan, Libya ve Yemen’i de içeren 13 ülkenin vatandaşlarının bir sonraki emre kadar iş ve ziyaret vize başvuruları durduruldu.

Vize yasağı Cezayir, Kenya, Irak, İran, Suriye, Somali, Lübnan, Pakistan ve Tunus’u da kapsıyor. Vize yasağına istisnaların olup olmadığı belli değil.

GÜVENLİK ENDİŞELERİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ

BAE Federal Kimlik ve Vatandaşlık Kurumu konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Konuya ilişkin bir kaynak Reuters’a yaptığı açıklamada Afganistan, Pakistan ve diğer bazı ülkelerin vatandaşlarına güvenlik endişeleri nedeniyle yeni vize verilmesinin geçici olarak durdurulduğunu ifade etti. Kaynak bu endişelerin neler olduğunu belirtmese de vize yasağının kısa sürmesinin beklendiğini söyledi.

İSRAİL İLE VİZELER KALDIRILDI

Öte yandan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ile BAE arasında karşılıklı olarak vize kaldırılması anlaşmasına varıldığını açıklamıştı. Bu, bir Arap devleti ile İsrail arasında ilk vizelerin kaldırılması anlaşması olması açısından da önem taşıyor. (Reuters, Karar)

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT