1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAE

  4. BAE'de 94 Müslüman Mahkemeye Sevk Edildi
BAEde 94 Müslüman Mahkemeye Sevk Edildi

BAE'de 94 Müslüman Mahkemeye Sevk Edildi

İhvan'la ilişkisi olduğu öne sürülen grubun Birleşik Arap Emirlikleri yönetimini ele geçirmeye çalıştığı iddiası ile mahkemeye sevkedildi.

28 Ocak 2013 Pazartesi 17:05A+A-

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) "yönetimi ele geçirmeye teşebbüs"le suçlanan ve İhvan'la ilişkili olduğu iddia edilen 94 kişinin mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

BAE resmi haber ajansı WAM haberinde, Başsavcı Salim Said Kebiş'in, "Müslüman Kardeşler teşkilatına (İhvan) bağlı bir örgüt, uluslararası örgütlerden ve İhvan'dan, finans ve tecrübelerini aktarması konusunda koordinasyon sağlamak suretiyle yardım istedi. Örgütün amacı ülke yönetimini ele geçirmekti" iddialarına yer verildi.

Haberde, Başsavcı'nın açıklamalarına dayandırılarak, "yönetimi ele geçirmeye teşebbüs"le suçlanan ve "örgüt üyesi" olduğu iddia edilen 94 kişinin BAE Yüksek Mahkemesi'ne sevk edildiği, "İhvan destekli örgütün ülke yönetimini ele geçirmek için gözden uzak mekanlarda gizli toplantılar düzenlediği, sosyal iletişim ağları vasıtasıyla gizli propaganda yaptıkları, çeşitli bakanlıklar ve okulların internet sitelerini hackledikleri" öne sürüldü.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT