1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. BAE Sana Büyükelçiliği'ni Kapattı
BAE Sana Büyükelçiliği'ni Kapattı

BAE Sana Büyükelçiliği'ni Kapattı

Yemen’de Şii Husilerin yönetime el koymasının ardından yaşanan istikrarsızlıktan dolayı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de, Sana’daki Büyükelçiliği'ni kapattığını açıkladı.

14 Şubat 2015 Cumartesi 12:53A+A-

Birleşik Arap Emirlikleri Resmi Haber Ajansı (WAM), Sana Büyükelçiliği’nin Cumartesi günü itibariyle kapatıldığını duyurdu.

Daha önce ABD, Suudi Arabistan, Almanya, İngiltere Fransa ve İtalya da Yemen’in başkentindeki büyükelçiliklerini güvenlik gerekçeleriyle kapattıklarını açıklamıştı.

Al Jazeera’ye bilgi veren kaynaklar, Cuma günü Hollanda’nın Sana’daki büyükelçiliğini, Japonya’nın ise büyükelçilikteki konsolosluk bölümünü kapattığını söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Yemenli yetkili Anadolu Ajansı’na ‘Bu adımlar, güvenlik durumunun daha da kötüleşmesi korkusundan dolayı atıldı’ dedi.

Başkent Sana Eylül ayından bu yana Husilerin kontrolü altında. Silahlı Husi milislerin Aralık ayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı basmasından bir süre sonra önce hükümet, hemen ardından Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi istifa etmişti.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT