1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAE

  4. BAE ABD'li Askerleri Suikast İçin Yemen'e Yığdı
BAE ABD'li Askerleri Suikast İçin Yemen'e Yığdı

BAE ABD'li Askerleri Suikast İçin Yemen'e Yığdı

Birleşik Arap Emirlikleri tarafından kiralanan paralı askerler 'Spear Operations Group' adı altındaki özel güvenlik şirketi için çalışıyor. Yemen'deki infaz timinin ilk suikast kurbanı ise Islah Partisi'nin yerel liderinden Ensaf Ali Mayo.

18 Ekim 2018 Perşembe 18:33A+A-

ABD Silahlı Kuvvetleri'nde uzun yıllar görev yapan askerlerin, 2015 yılından bu yana din adamları ve politikacılara suikast düzenlemek için Yemen'de olduğu öğrenildi.

Buzzfeed'in haberine göre, Birleşik Arap Emirlikler ile çalışan 'Spear Operations Group' adındaki 'özel güvenlik şirketi'nin emri altında görev yapan askerler iç savaşın başladığı ilk günden bu yana siyasetçi ve din adamlarını hedef alıyor.

ŞİRKET İSRAİL ASILLI ABRAHAM GOLAN'A AİT

Şirketin sahibinin İsrailli Abraham Golan olduğu ve Golan'ın Islah Partisi'nin yerel lideri Ensaf Ali Mayo'nun öldürülmesine bizatihi liderlik ettiği öğrenildi.

Müslüman Kardeşler'in siyasi kanadı olan Islah Partisi'nin yerel lideri Ensaf Ali Mayo, 29 Aralık 2015 tarihinde suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Abraham Golan, şirketinin 'katil takımı' olmadığını ileri sürüyor ve Yemen'de hedef alınan lider ve din adamlarının ABD tarafından terörist kabul edildiğini savunuyor.

Kaynak: Haber 7

HABERE YORUM KAT