1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Babacan: “Popülist partiler ‘Suriyelileri göndereceğiz’ diyecek ama insani ve hukuki açıdan yapamayacaklar”
Babacan: “Popülist partiler ‘Suriyelileri göndereceğiz’ diyecek ama insani ve hukuki açıdan yapamayacaklar”

Babacan: “Popülist partiler ‘Suriyelileri göndereceğiz’ diyecek ama insani ve hukuki açıdan yapamayacaklar”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan mültecilerin insani ve uluslararası hukuk açısından konumu hakkında açıklamalar yaptı.

21 Temmuz 2021 Çarşamba 10:32A+A-

HAKSÖZ HABER

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay’ın Antakya ilçesinde mülteciler hakkında önemli açıklamalarda bulundu..

Bir Antakyalının “Suriyelilere yeni tavizler verilmesi durumunda Antakya’nın çok ciddi güvenlik ve terör sorunları yaşayacağı kanaatindeyim” sözleri üzerine Babacan şu ifadelerle cevap verdi:

Suriye’de barış, istikrar ve huzur sağlanmazsa buradaki Suriyelilerin Suriye’ye gitmek gibi bir şansının olmadığını biliyorsunuz. Bunun popülizminin yapılacağını da biz biliyoruz. Şimdi seçimlere doğru giderken bazı partiler çıkacak, ‘Bize oy verin, bunların hepsini göndereceğiz’ diyecekler. Ama ne insani açıdan ne de uluslararası hukuk açısından yapamayacaklar. Biz gerçekçiyiz. Suriyelilerin çözümünü Suriye’de aramak gerekir. Suriye politikasının tamamen yeniden yazılması gerekiyor.

Ali Babacan’ın açıklamaları muhalefet partilerinin her fırsatta mültecileri hedef tahtasına oturttuğu bir vasatta önemli hususlara dikkat çekiyor. Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir retorik olarak “Suriyelileri geri göndereceğiz” açıklamasının ne kadar içi boş bir yaklaşım olduğunu Ali Babacan’ın şu sözlerinden anlamak mümkün: “Suriye’de barış, istikrar ve huzur sağlanmazsa buradaki Suriyelilerin Suriye’ye gitmek gibi bir şansının olmadığını biliyorsunuz. Bunun popülizminin yapılacağını da biz biliyoruz.

Babacan’ın ortaya koyduğu müspet yaklaşımına karşın aynı ortamda “Türkiye’nin Suriye’de herkesle konuşuyor olması ve Suriye’nin iç meselelerinde taraf olmaktan çekilmesi gerekiyor.” şeklindeki açıklaması ise gerçeklikten uzak bir duruma işaret ediyor.

Kendi halkını katledip, milyonlarcasını mülteci durumuna düşüren bir rejimle ne konuşabilirsiniz? Ancak yine de her geçen gün mülteci düşmanlığının arttığı vasatta bir siyasetçi tarafından yapılan bu açıklamanın önemli bir boşluğu doldurduğu da vurgulanmalı…

HABERE YORUM KAT

5 Yorum