1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Baas'ın Kalbine Yapılan Suikastın Detayları
Baasın Kalbine Yapılan Suikastın Detayları

Baas'ın Kalbine Yapılan Suikastın Detayları

Geçtiğimiz günlerde iddia olarak yayınladığımız Suriyeli üst düzey yetkililere zehirli suikast eyleminin ayrıntılarını açıklıyoruz. (ÖZEL)

23 Mayıs 2012 Çarşamba 11:14A+A-

HAKSÖZ-HABER / Özel

Suriye'de Baas rejiminin en üst düzey güvenlik kurulunun zehirleme yollu bir suikasta uğradıklarına ilişkin haberimizin ayrıntılarıyla ilgili detaylara ulaştık. Özgür Suriye Ordusu Sahabe Tugayları operasyonun ayrıntılarını operasyonu gerçekleştirenlerin güvencesini sağladıktan sonra yayınladı.

Yayınlanan açıklama ile Şam’dan ulaştığımız yerel kaynaklarımızın görgü tanıklıkları örtüşüyor. Görgü tanıkları Tişrin Parkı ve eş-Şami Hastahanesi çevresindeki tüm yolların kapatıldığını, elektrik lambalarının söndürüldüğünü ve üst düzey önlemler alındığını doğruladılar.

El Arabiya da istihbaratın bir numarası ve Beşşar Esed'in eniştesi Asıf Şevket'in öldüğü iddialarının güçlülüğüne dikkat çekiyor. 

***

İşte Baas rejiminin üst düzey yetkililerine yönelik düzenlenen suikast eylemi hakkında Sahabe Tugayları tarafından yayınlanan resmî açıklama:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَىٰ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَىٰ أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ

Bismillahirrahmanirrahim

Hoşunuza gitmese de savaşmak size farz kılındı; mümkündür ki nefret ettiğiniz bir şey sizin için iyi olabilir ve yine mümkündür ki hoşlandığınız bir şey de sizin için kötü olabilir: Allah bilir, ama siz bilmezsiniz.” (Bakara 2/216)

Sahabe Tugaylarının gerçekleştirdiği ve “Özel Kriz Masası”nı hedef alan özel operasyonun ayrıntıları:

Gerçekleştirilen operasyonlardaki özel görevlerin gizli bir şekilde yürütülmesine vurgu yapıyoruz.

“Kriz Yönetim Grubu” olarak isimlendirilen Baas yetkilileri hakkında iki ay detaylı bilgi izleme, takip–toplama işlemi yürütüldü. Bu grupta Hasan Türkmani, Hişam Bahtiyar, Asıf Şevket, Davut Raciha, Muhammed Said, Ali Memlük, Salah en-Naimi bulunmaktadır.

Sahabe Tugaylarının hesabına çalışan arkadaşımız, Muhammed Said Buhaytan’ın özel koruması olarak görev aldı. Ve bu genç kahraman Suriye rejiminin çiğnediği namusumuz, kanlarımız ve kutsallarımızın intikamını almak için bu onurlu görevi gönüllü olarak üstlendi.

Doğrudan bu grubun gözetimi altında zehir uzmanı, 5 güçlü maddenin bileşiminden oluşan ve rengi kokusu tadı olmayan sıvı zehir üretti ve bunun yanı sıra toz şeklinde başka bir zehir hazırladı.

Şam’da aşamalı olarak kapsamlı bir operasyon başlamış oldu. 19 Mayıs Cumartesi günü 19.30’da başlayan grup toplantısı saat 22.00’da sona erdi.

Kahraman genç bu grubun yemeğine zehir kattı. 22.45’te Buhaytan’ın ofisinde yapılan toplantıdan sonra adetleri üzere yedikleri akşam yemeğine Ali Memlük ve Salah Naimi katılmadı.

Kahramanımız bu gruptakilerin her birinin zehirli yemekten çok miktarda yediğini ve sıvı zehirden 5 damlanın insanı öldürmek için yeterli olduğunu ama kendisinin her kişi için 15 damladan fazla koyduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra çok sevdikleri çorbaya da fazla miktarda toz zehir koyup her kişi için kendi elleriyle zehirli çorbadan (sebzeli yahni) iki kere servis yaptığını ve et kızartması, yaprak sarma gibi zehirli birçok yemekten de yediklerini dile getirdi.

Yemek servisinden 10 dakika sonra güvenli bir yere çekilen kahraman sonrasında da ülke dışında güvenli bir yere sığındı.

Yemek sonrası yukarıda adı geçen kişiler acil bir şekilde eş-Şâmi Hastanesine kaldırıldı. Hastanenin tüm giriş-çıkışları kapatıldı. Hemşire, doktor ve diğer görevlilerin de telefon kullanımları yasaklandı.

Zehirleme operasyonun çok zor olduğunu ve kahramanın zehirli gaz bombası kullanamayacak kadar güvenlik önlemlerinin üst düzey olduğunu söyledi. Eğer onlardan biri ölürse bilin ki cehennem bakidir. Eğer yaşarlarsa bu, Allah’ın hikmetidir. Rejimi sarsacak başka operasyonlar vaat ediyoruz. Muhakkak ki Allah bizimle ve tüm iman edenlerle birliktedir.

Şam ve Kırsalında Faaliyet Gösteren Sahabe Tugayları Basın Ofisi

***

İLGİLİ HABERİMİZ: Suriye'de Üst Düzey Yetkililer Öldürüldü İddiası

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum