1. HABERLER

  2. HABER

  3. Baasçılardan Özköse’ye Ölüm Tehdidi
Baasçılardan Özköse’ye Ölüm Tehdidi

Baasçılardan Özköse’ye Ölüm Tehdidi

Suriye’de kaçırıldıktan sonra 2 ay hücrede tutulan Adem Özköse Baascılar tarafından susturulmak isteniyor.

11 Ağustos 2012 Cumartesi 11:17A+A-

Suriye’de kaldığı cezaevinde gördüklerini kamuoyu ile paylaştığı için Suriye istihbaratı ile ilişki içinde olan karanlık çevreler gazeteci-yazar Adem Özköse’yi ölümle tehdit edip, şantaj yapıyor.

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi:

Haber yapmak ve belgesel çekmek için gittiği Suriye’de 2 ayı aşkın bir süre cezaevinde tutulan Milat yazarı Özköse’yi Baascılar Türkiye’de de rahat bırakmıyor. Katıldığı çeşitli etkinlikler vasıtasıyla Suriye cezaevlerinde gördüklerini kamuoyu ile paylaşmasından rahatsızlık duyan Baascılar, Özköse’yi ölümle tehdit ediyor.

Yaşadıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Özköse; “Arkadaşım Hamit’le beni kaçırıp Suriye’de alı koyanlar gördüklerimi anlatmamı istemiyorlar. Bana sürekli tehdit mesajları gönderiyorlar.  ‘Eğer susmazsan sana ve ailene zarar vereceğiz’ diyorlar. Baas yönetimine bağlı resmi haber ajansı Sana ve Türkiye’deki İrancı haber siteleri de yalan ve iftiralarla şahsımı hedef gösteriyor. Fakat her ne olursa olsun susmayacağım. Fakat şahsıma yönelik gerçekleşecek her türlü saldırıdan bu çevreler sorumludur.”  

Şantaja da Başladılar

Ölüm tehditlerinin ardından Baascıların şimdi de şantaja başladıklarını ifade eden Özköse, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk başlarda beni ölümle tehdit ediyorlardı. Bizim elimizi Türkiye’ye de uzanır. Seni yaşatmayacağız’  türünden mesajlar atıyorlardı. Şimdi ise ‘Cezaevinden çıktığınız gün çekilen sevinçli görüntülerinizi Türkiye’de bize yakın bazı kişilerle paylaşacağız. Türkleri sizin Suriye’de bir hücrede değil de otel ve benzeri yerlerde tutulduğunuza ikna edeceğiz.’ türünden mesajlar atmaya başladılar. Suriye meselesini gündemde tutmaya çalıştığımız için beni yıpratmak, kamuoyunda etkisiz hale getirmek istiyorlar. Fakat bu amaçlarına asla ulaşamayacaklar.

Suç Duyurusunda Bulunacağım

Önümüzdeki günlerde Ankara Savcılığı’na aldığı ölüm tehditleri ve maruz kaldığı şantaj olayı nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını kaydeden Özköse; “Türkiye’de Suriye ve İran istihbaratı için çalışan insanlar var. Bu kişiler Suriye ve İran istihbaratı ile bağlantılı hareket edip, Türkiye’de Baas lehine bir kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. Suriye’de yaşananları kamuoyunun gündemine getiren isim ve çevreleri de yıpratmak için planlı bir şekilde hareket ediyorlar. Hatta Türkiye vatandaşları olan bu kişilerden bazıları Suriye’ye geçip şebbihalarla birlikte Suriye halkına karşı savaşıyor. Bu kişiler silahlı bir terör grubu gibi hareket ediyorlar.  Bana şantaj yapan, ölüm tehditlerinde bulunan çevreler de bu silahlı gruplarla ilişki içerisindeler. Esad yönetimi zayıfladıkça Türkiye’deki Baascı lobi daha da çirkefleşmeye başladı.  Fakat her ne olursa olsun biz gördüklerimizi, doğru bildiklerimizi kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

MİLAT 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum