1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Baas Ordusundan Katliama Devam (VİDEO)
Baas Ordusundan Katliama Devam (VİDEO)

Baas Ordusundan Katliama Devam (VİDEO)

Suriye'nin çeşitli şehirlerinde aralarında çocukların ve kadınların olduğu 68 kişi daha katledildi.

23 Mart 2012 Cuma 12:13A+A-

Suriye Genel Devrim Konseyi, ülkenin çeşitli kentlerinde muhaliflere karşı başlatılan operasyonlarda güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu ölenlerin sayısının 68'e yükseldiğini duyurdu.

Konsey, yönetim karşıtlığıyla bilinen ve uzun bir süredir operasyonların sürdüğü Humus'ta 2'si kadın 25, ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib'te aralarında 7 çocuğun da bulunduğu 24, orta kesimlerdeki Hama'da biri çocuk, biri kadın olmak üzere 10, Şam'ın banliyölerinde biri işkenceden 4, olayların ilk başladığı ülkenin güneyindeki Der’a kentinde biri çocuk 3 ve Halep'te biri aktivist 2 kişinin yapılan müdahaleler ve açılan ateş sonucunda öldüğünü belirtti.

Hama'nın Kuseyr semtinde akşam saatlerinde çok sayıda havan topunun düştüğünü ifade eden görgü tanıkları, ölü ve yaralıların olduğunu bazı evlerde yangın çıktığını bildirdi.

Halep'in Azaz kentine de 10'dan fazla roketin düştüğünü, havan toplarının isabet ettiği bölgelerde duman yükseldiğini aktaran yerel aktivistler, kentteki yüksek binaların çatılarında keskin nişancıların olduğunu dile getirdi.

İdlib ve çevresinde ordunun düzenlediği operasyonlarda çok sayıda yerleşim biriminin büyük hasar gördüğünü ve halkın daha güvenli bölgelere ve Türkiye'ye kaçtığını vurgulayan yerel aktivistler, güvenlik güçlerinin bu kişilere ateş açtığını kaydetti. Aktivistler, ordunun İdlib ve Cebel El Zaviya bölgesini bombaladığını bildirdi.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, ülke genelinde silahlı gruplarla girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden 18 askerin cenazesinin, Şam'daki Teşrin Asker Hastanesi'nden memleketlerine gönderildiğini duyurdu.

3 gün önce Humus'ta kaydedilen bir görüntü:

FATİH TABURU

Öte yandan Suriye Ordusu'ndan ayrılıp muhalif saflara geçen askerlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ordunun halkına yaptığı zulümleri içine sindiremeyen askerler, ordudan ayrılıp Özgür Suriye Ordusu'na katılıyor.

Özgür Suriye Ordusu, tamamı Suriye Ordusu'ndan ayrılan askerlerden oluşan bir tabur tabur kurdu. İdlib'de Esad rejiminin zulümlerine karşı koymak için kurulan tabura ise 'Muhammed Fatih Taburu' adı verildi. Ayetlerle başladığı konuşmasında tabur komutanı Allah yolunda savaşacaklarını duyurdu:

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum