1. HABERLER

  2. HABER

  3. Baas Bağlantılı Karanlık Senaryo Deşifre Oluyor
Baas Bağlantılı Karanlık Senaryo Deşifre Oluyor

Baas Bağlantılı Karanlık Senaryo Deşifre Oluyor

Yeni Şafak, Hatay'da Suriyeliler üzerinden oynanan kirli tezgahı deşifre etmeye dönük haberlere imza atıyor.

01 Eylül 2012 Cumartesi 10:37A+A-

Hatay ve çevresinde Suriye yanlısı propaganda tezgâhını deşifre eden Yeni Şafak, Esed'e bağlı 'Acilciler' örgütünün karanlık bağlantılarını da ortaya çıkardı. Şubat'tan bu yana Alevileri kışkırtmak için bölgede toplantılar yapan örgüt lideri Miraç Ural'ın, PKK lideri Abdullah Öcalan ve Şebbihalarla samimi görüntüleri ortaya çıktı

Yeni Şafak, Şam yönetiminin talimatıyla, başta Hatay olmak üzere Suriyeli sığınmacıların bulunduğu illerde "halk rahatsız" propagandası yapan 'Acilciler'in kurduğu kirli tezgâhı araladı. Baas rejiminin katliamından kaçan 80 bini aşkın sığınmacıya yönelik medya üzerinden yürütülen nefret ve karalama kampanyasına öncülük eden Esed yanlısı 'Acilciler' örgütünün, PKK ve Fransız gizli servisiyle bağlantıları tespit edildi.

İşçi Partisi'ne bağlı Aydınlık grubu ve Esed ailesi ile geçmişten bu yana yakınlığı bilinen THKP-C'li Mihraç Ural'ın başını çektiği 'Acilciler' örgütünün Hatay, İskenderun ve Adana'da halkı sığınmacılara karşı kışkırtarak, ayaklandırma provası hazırlığında olduğu belirlendi. Bugün, mültecilerin kaldığı illerde Şam yönetiminin katliamlarından kaçan sığınmacılara karşı bir gösteri yapacağı öğrenilen 'Acilciler'in Nusayri vatandaşları "Suriye'deki Alevilerin ardından sıra Türkiye Alevilerine gelecek" propagandasıyla kışkırttığı öğrenildi.

mihrac-ural-sebbiha-milisleri.jpg

ŞUBAT'TAN BU YANA AKTİF

Doğrudan Şam yönetimine bağlı hareket eden "Acilciler" grubu lideri Miraç Ural'ın ayaklanma provası için 15 Şubat'tan bu yana Adana, Mersin, İskenderun ve Hatay kent merkezlerinde toplantılar yaptığı öğrenildi. Uzun süre kaldığı Fransa'da ülkenin istihbarat birimleriyle temas halinde olan Ural'ın Suriye'nin sahil kenti Lazkiye'nin Frillok bölgesini üs seçtiği ve sık sık Hatay'a geldiği tespit edildi.

ESED'E PKK'YI SINIRA TAŞI FİKRİNİ VERDİ

PKK'nın Suriye sınırına yerleştirilmesinin altında da Ural'ın olduğu belirtildi. Ural'ın Esed'e Türkiye'ye karşı PKK kartını kullanması yönünde fikir verdiği, bunun üzerine Kamışlı gibi yerleşim yerlerinin PKK’ya bağlı PYD'ye bırakıldığı öğrenildi. Ural'ın Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı ile de ilişkisi ortaya çıkmıştı. Çatlı yakalandığında, "Fransa'ya acilci olarak iltica ettim" demişti. O dönemde Çatlı'ya Acilciler grubundan Ural ve Kemal Bayram referans olmuştu.

Öcalan ile sıkı ilişkileri var

Cemil Esed'in girişimleri sonucu Esed ailesinin Lazkiye'deki evinde Abdullah Öcalan'la tanışan Mihraç Ural, o yıllarda desteğini her fırsatta gösterdi. Ural'ın, Hatay ve çevresinde ise ulusalcı gruplarla işbirliği yaptığı ileri sürüldü. İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'i Suriye'deki karargahında Öcalan'la görüştüren kişinin de Ural olduğu öğrenildi. Ural, İşçi Partisi ile PKK arasındaki ilişkileri yürüten isim olarak biliniyor.

Esed için İslamcı grupları takip etmiş

12 Eylül sonrası Avrupa ile Suriye arasında mekik dokuyan ve Esed ailesiyle yakın ilişkileri bulunan Ural, Cemil Esed'in emriyle Hatay Kurtuluş Örgütü'nü kurdu. Cemil Esed, Ural'ın kurduğu bu terör örgütüne her türlü desteği verdi. Mihraç Ural, Fransa da kaldığı yıllarda, Esed ailesi ve Suriye istihbaratı adına İslamcı grupları takip etti ve Hasan Cabir simli bir şahsı Fransa'dan özel yollarla Suriye getirip el Muhaberat'a teslim etti. Ural'ın operasyonuna Fransız istihbaratının yardım ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum