1. HABERLER

  2. HABER

  3. Azzam et-Temimi: Suriye Halkı Özgürleşecek!
Azzam et-Temimi: Suriye Halkı Özgürleşecek!

Azzam et-Temimi: Suriye Halkı Özgürleşecek!

Suriye direnişi ve Arap Baharı hakkında konuşan Azzam et-Temimi, oldukça umutlu.

09 Temmuz 2012 Pazartesi 13:08A+A-

Londra'dan yayın yapan El-Hivar Televizyonu'nun Genel Müdürü Doktor Azzam et-Temimi, "Arap halkları artık yeni bir dönemin eşiğinde. Doğum sancılı ve külfetli olacak. Ancak uzun vadede halklar özgürlüğünü ve bağımsızlığını geri kazanacak" dedi.

İstanbul'da düzenlenen "Suriye Halkını Destekleyen İslam Ümmetinin Konferansı"na katılan Temimi, AA muhabirine Arap Baharı'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Temimi, "Diktatörler halk devrimlerini durdurabilecekleri yanılgısına kapıldı. Ancak bu liderlerin gözden kaçırdıkları nokta; devrimlerin rejimler çökene kadar sürecek olması. Diktatörlerin hepsi kendilerini öncekilerden daha zeki görüyorlar, bu yüzden halka karşı güç kullanıyorlar" yorumunu yaptı.

Temimi, Suriye'deki devrimin dünya ve bölge ülkelerindeki dengeler açısından da çatışma konusu olduğuna dikkat çekerek, "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, bu durumdan istifade ediyor" dedi.

"Arap devrimi bir anlamda yeniden doğuştur" diyen Temimi, "Arap halkları artık yeni bir dönemin eşiğinde. Doğum sancılı ve külfetli olacak. Ancak uzun vadede halklar özgürlüğünü ve bağımsızlığını geri kazanacak. Hatta bölge halkının birlik ve beraberlikleri güçlenecek" diye konuştu. 

Suriye'deki gelişmelere de değinen Temimi, "Suriye halkının her gün gördüğü zarara rağmen halkın özgürlüğüne kavuşacağına inanıyorum. Bize ulaşan raporlara göre devrimin gidişatı devrimcilerin lehine" diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT