1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Azez'de Savaşı Kamera Israrı mı Çıkardı?
Azezde Savaşı Kamera Israrı mı Çıkardı?

Azez'de Savaşı Kamera Israrı mı Çıkardı?

Geçtiğimiz gün Azez'de ÖSO'ya bağlı gruplar ile IŞİD arasındaki savaşın ayrıntılarıyla ilgili yeni iddialar ortaya atılıyor.

21 Eylül 2013 Cumartesi 10:31A+A-
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Azez'de bir hastanede yaralıları tedavi eden 3 Alman doktorun hastaları kameraya alması üzerine Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD)'e bağlı savaşçılar doktorları tutuklamak istedi.
 
'Biz burada yaptıklarımı belgeleyerek uluslar arası kuruluşlardan maddi destek alıyoruz. Kamera kaydını bu yüzden yapıyoruz' diyerek kendilerini savunan doktorların gözaltına alınmasını engellemek isteyen ÖSO'ya bağlı gruplar ile IŞİD arasında gerginlik çıktı.
 
İki grup arasında yapılan müzakerelerde IŞİD temsilcileri, 'ABD bağlantılarımızı ve ikmal yollarımızın kontrolünü kaybetti. Suriye'ye karşı yapılması planlanan askeri harekat bu yüzden durduruldu. Şimdi batılı ajanları kullanarak yeniden bilgi toplamaya çalışılıyor' görüşünü dillendirdi.
 
Müzakere sonuç vermeyince IŞİD yakınlardaki tüm güçlerini Azez'e sevkederek şehrin kontrolünü ele geçirdi.
 
ÖSO'ya bağlı Kuzey Kasırgası grubu ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarda 10 kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki diğer direniş gruplarının araya girmesiyle uzlaşma sağlandı ve çatışmalar anlaşma ile sonlandırıldı.
 
Çatışmanın sebebiyle ilgili farklı iddialar da söz konusu...
 
 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum