1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Azez'de IŞİD Saldırısı: En Az 20 Ölü
Azez'de IŞİD Saldırısı: En Az 20 Ölü

Azez'de IŞİD Saldırısı: En Az 20 Ölü

Kilis'in Türkiye sınırının karşısındaki Suriye'nin Azez ilçesinde IŞİD tarafından, ÖSO'nun akaryakıt istasyonundaki kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. En az 20 kişi hayatını kaybetti.

14 Ekim 2016 Cuma 10:52A+A-

Saldırı Azez'in Sucu bölgesindeki bir akaryakıt istasyonunda bulunan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrol noktasına gece saatlerinde IŞİD tarafından bomba yüklü araçla düzenlendi. Kilis'te de endişe yaratan patlamada DHA ve Reuters, 20'dan fazla kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Saldırıda onlarca kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Yaralılardan bazıları ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralılardan bazılarının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, hastaneye gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı.

ÖSO bileşenlerinden Cephe Şamiyye’ye ait güvenlik kontrol noktası Türkiye sınırındaki Bab-el Selame hudut kapısına 2 kilometre uzaklıkta.

Saldırının ardından sınır hattındaki güvenlik önlemleri arttırıldı.

6 Ekim’de İdlib’de Türkiye sınırına yakın Atme sığınmacı kampında benzer bir bombalı saldırı düzenlenmiş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Azez’de 2 ay önce de bomba yüklü araç saldırısı meydana gelmişti. Muhaliflere ait bir karargâhı hedef alan saldırıyı da yine IŞİD üstlenmişti.

Kaynak: DHA, Reuters, AA

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT