1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Azez Düşerse 100 Binin Üzerinde Kişi Sınıra Dayanacak
Azez Düşerse 100 Binin Üzerinde Kişi Sınıra Dayanacak

Azez Düşerse 100 Binin Üzerinde Kişi Sınıra Dayanacak

Esed-İran-Rusya şer koalisyonunun Azez’e saldırması halinde bölgeden 100 binin üzerinde Suriyelinin Türkiye’ye akın etmesi bekleniyor.

05 Şubat 2016 Cuma 09:33A+A-

Esed güçleri Rusya’nın da desteğiyle muhaliflerin Halep’teki direnişini kırdı ve kent muhaliflerin kontrolünden çıktı. Muhaliflerin elindeki tek büyük kent olan Halep’in kuzeyindeki Nubul ve El Zehra kasabaları da rejim güçlerinin eline geçti.

Halep’in kuzeyindeki ilerleyişini sürdüren rejim güçlerinin asıl hedefi ise Tel Rıfat ve Mera kasabalarını alıp oradan da Azez İlçesi’ni ele geçirmek. 

Tel Rıfat ve Mera’da rejim güçleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 2 yıldır devam eden kuşatma sonucunda Rusya’nın hava desteğiyle birlikte Azez’in 20 kilometre güneyine kadar gelen Esed güçleri, ikmal yollarını kesip muhaliflere gelecek yardım yollarını kapatmayı hedefliyor.300 bin kişinin yaşadığı Azez’de 50 bin Suriyeli kamplarda kalıyor.

Rus ve Esed güçlerinin bombardımanın devam etmesi halinde buradaki Suriyelilerin de kapıya dayanacağı tahmin ediliyor.

Yerel kaynaklar, rejim güçlerinin ele geçirdiği Nubul ve El Zehra’dan kaçan bazı muhaliflerin Kürtlerin denetimindeki Afrin’e sığındıklarını belirtiyor. Esed güçlerinin Azez’e saldırması halinde, 350 bin kişinin yaşadığı bölgeden 100 binin üzerinde Suriyelinin Türkiye’ye akın etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT