1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. Azerbaycan ordusunun ilerleyişinde SİHA rolü
Azerbaycan ordusunun ilerleyişinde SİHA rolü

Azerbaycan ordusunun ilerleyişinde SİHA rolü

Ermenistan ordusunun, Azerbaycan karşısında 4 gün içinde yaşadığı hızlı çöküşte Bayraktar TB2 SİHA’ların büyük rolü oldu.

01 Ekim 2020 Perşembe 12:36A+A-

İşgal altındaki Karabağ’da Ermenistan’ın tahrikiyle başlayan çatışma 4. gününü geride bıraktı. Arazinin dağlık yapısı nedeniyle kontrollü bir şekilde ilerleyen Azerbaycan ordusu, bu yılın şubat ayında Türkiye’den aldığı Bayraktar TB2 SİHA’larla sahada büyük stratejik üstünlük kazandı.

h-005.jpg

Cephe hattında Ermenistan ordusuna ait sabit ve hareketli onlarca hedef SİHA’lar tarafından imha edildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre 4 günde çoğunluğu SİHA’larla olmak üzere 146 tank ve zırhlı araç, 200’den fazla top ve füze sistemi, 27 hava savunma sistemi, 6 karargah, 5 mühimmat deposu, 50 tanksavar füzesi ve 55 personel taşıyıcı imha edildi. Ayrıca harekatta öldürülen 2 bin 300 Ermeni askerinin önemli bir bölümü de yine SİHA atışlarıyla etkisiz hale getirildi. SİHA darbeleri yüzünden Ermeni ordusunun ölü ve yaralılarını tahliye edecek araç bile bulamadığı belirtiliyor.

Takviye güç imha edildi

Cephe hattında sıcak çatışmalar devam etti. Ağdere-Terter yönünde Ermenistan güçleri kuşatma altına alında. Top atışı ateş altına alınan Ermeni güçleri büyük oranda imha edildi. Ermenistan 1. Ordu Komutanlığına bağlı 2. Tabur top atışlarıyla süpürüldü. Bölgeye takviye olarak gönderilmek istenen askerler de Azerbaycan ordusunun nokta atışı ile vuruldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni askerlerin vurulma anının havadan çekilmiş görüntülerini paylaştı. İmha edilen birliklerden birisi de Fuzuli yönündeki 4’üncü tabur oldu. Ayrıca Ağdere’de yerleşim yerleri içindeki karargahı da nokta atışı ile havaya uçuruldu.

HABERE YORUM KAT