1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Azebaycan-Ermenistan ateşkesi neyi ifade ediyor?
Azebaycan-Ermenistan ateşkesi neyi ifade ediyor?

Azebaycan-Ermenistan ateşkesi neyi ifade ediyor?

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan bugün saat 12.00'den itibaren ateşkese varılması konusunda anlaştı. Peki, bu durum ne anlama geliyor?

10 Ekim 2020 Cumartesi 11:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya’nın arabuluculuğuyla aynı masaya oturan taraflar 30 yıllık Dağlık Karabağ işgali hakkında hiçbir değişiklik öngörmeyen bir anlaşma imzaladılar. Azerbaycanlı gazeteci Ceyhun Aşirov yaptığı değerlendirmelerle anlaşmanın geçmişte yapılan hataları teyit ederek sorunları çözmediğini vurguladı.

30 senelik işgalin ardından Azerbaycan’ın sahadaki ilerleyişi üzerine araya giren Rusya, Azerbaycan’a Minsk toplantılarındaki kararları dayatarak ilerleyişini de durdurmuş oldu. Anlaşmaya saatler kala Azerbaycan’ın Ermenistan tanklarını SİHA’lar ile vurması ise ateşkesin sürekliliği noktasında şüphelerin oluşmasını sağladı.

Ayrıca Rusya, Minsk grubunun tarafları (Fransa, ABD, Rusya) dışında hiçbir ülkenin sürece dahil olamayacağını açıkça ifade ederek Türkiye’yi de sürecin dışına çıkartmaya çalışıyor. Özetle belirtmek gerekirse Suriye ve Libya’dan sonra Dağlık Karabağ’da da Rusya, Türkiye karşıtı bir tutumla hareket ederek yine işgali ve katliamı desteklediğini göstermiş oluyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum