1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Aytaç Baran Davasında Tahliye
Aytaç Baran Davasında Tahliye

Aytaç Baran Davasında Tahliye

Diyarbakır’da İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran’ın silahlı saldırı sonucu şehit edilmesiyle ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

25 Şubat 2016 Perşembe 15:25A+A-

Diyarbakır’da İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran’ın silahlı saldırı sonucu şehit edilmesiyle ilgili davanın ilk duruşması, güvenlik gerekçesiyle alındığı Kayseri’de bugün görüldü. Duruşmada, hakkında "Tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tek tutuklu sanık D.G. tahliye edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu sanık D.G., Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, Aytaç Baran’ın babası Mehmet Baran, Aytaç Baran’ın eşi Gülşen Baran ve avukatlar duruşma salonunda hazır bulundu. HÜDA PAR Kurucu Başkanı Hüseyin Yılmaz da avukat olarak davaya müdahil oldu.

Tercüman eşliğinde Kürtçe ifade veren tutuklu sanık D.G., "Bekçilik yaptığım için silah taşıyordum. PKK terör örgütüne ve hiçbir derneğe üye değilim. Gizli tanık olarak dinlenen kişinin ifadesine itibar edilmemeli. Gizli tanık huzurda dinlensin. Beyanlarını kanıtlaması gerekir. Bana komplo kuruldu, bu işin içinde karanlık güçler var. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Aytaç Baran’ın eşi Gülşen Baran ve babası Mehmet Baran ise suçluların cezalandırılmasını talep ettiler.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanığın tutuklulukta geçirdiği süre ile suçun vasfının değişme ihtimalini de göz önünde tutarak, tahliyesine karar verdi. Ayrıca Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazılarak Baran cinayeti öncesi bir grup tarafından toplantı yapıldığı iddia edilen Eşit Özgür Yurttaş Derneği ve çevresinde kamera kayıtları bulunup bulunmadığının incelenmesine karar vererek duruşmayı 3 Mayıs’a erteledi.

OLAY

9 Haziran 2015’te İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya Der) Başkanı ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi Aytaç Baran, merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi 59. Sokak’ta uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Vücuduna 4 kurşun isabet eden ve Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Baran, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Yapılan operasyonda şüpheli D.G. yakalanarak tutuklanırken, diğer şüpheli Sezgin Demirok polisle çıkan başka bir çatışmada öldürüldü.

ADLİYE ÖNÜNDE GAZETECİLERE AÇIKLAMA YAPTILAR

Mağdur avukatı Abdulgani Orhan, duruşma sonrası Kayseri Adalet Sarayı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, gizli tanığın sanıkla teşhis yapılması gerektiğini, verilen kararın hukuk garabeti olduğunu söyledi. HÜDA PAR Kurucu Başkanı Hüseyin Yılmaz da avukat olarak davaya müdahil olduğunu Aytaç Baran’ın pusu kurularak katledildiğini söyledi. Yıldız, mahkemenin dosyayı kapatma telaşında olduğunu da sözlerine eklerken, Aytaç Baran’ın babası Mehmet Baran ise suçluların cezalandırılmasını isteyerek, Kayseri’ye geldiklerini ancak adaleti bulamadıklarını ifade etti.

OĞLU AYTAÇ YASİN DE KAYSERİ’DE

Öte yandan, 4 çocuk babası Aytaç Baran’ın 5 yaşındaki oğlu Hüseyin ve Baran şehit edildikten birkaç gün sonra doğduğu öğrenilen Aytaç Yasin Baran isimli sekiz aylık oğlu da Kayseri’ye geldi. 

HABERE YORUM KAT