1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AYM'den memuriyete dönen KHK'lı için 'hak ihlali' kararı
AYM'den memuriyete dönen KHK'lı için 'hak ihlali' kararı

AYM'den memuriyete dönen KHK'lı için 'hak ihlali' kararı

AYM, tutuklanıp KHK'yle ihraç edilen Abdulkadir Tuncay'ın memuriyete iade edilme sürecinde daha düşük bir göreve verilmesini "hak ihlali" olarak değerlendirdi.

30 Temmuz 2022 Cumartesi 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

KHK'lıların yaşadıkları toplumsal bir yaraya dönüştü. Son süreçte hak mahrumiyetlerinin giderilmesi yolunda atılan adımlarla bir nebze sıkıntılar iyileştirildi. AYM tarafından açıklanan son karar ise bazı adımların artık daha hızlı atılması gerektiğini gösteriyor. 

Gazete Duvar'ın haberine göre Batman Adliyesi'nde Yazı İşleri Müdürü'yken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 26 Ağustos 2016'da tutuklanan, 15 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye ve beraat eden fakat KHK'yle memuriyetten ihraç edilen Abdulkadir Tuncay hukuk mücadelesini kazandı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), OHAL Komisyonu'nun göreve iade kararının ardından Batman Adliyesi'ne zabıt katibi olarak ataması yapılan Tuncay'ın, eski görevine iade edilmemesi nedeniyle açtığı davayı karara bağladı. 

Oybirliğiyle Abdulkadir Tuncay'ın 'özel hayata saygı' hakkının ihlal edildiğine hükmeden AYM dosyanın, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılmak üzere yeniden yargılama yapılması için Batman İdare Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. 

Bu karar misal teşkil edip birçok kişinin benzer mağduriyetlerinin son bulması gerekmektedir. Geç kalmış bile olsa adaletin sağlanması sağlıklı bir toplumsal yapı için vazgeçilmezdir!

HABERE YORUM KAT