1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. AYM'den Alpay ve Altan İçin Tahliye Tweti
AYM'den Alpay ve Altan İçin Tahliye Tweti

AYM'den Alpay ve Altan İçin Tahliye Tweti

Şahin Alpay ve Mehmet Altan'ın tahliyesi yönünde karar veren AYM, yerel mahkemeler tarafından tahliye taleplerinin reddedilmesi sonrası Twitter'dan mesaj paylaştı.

12 Ocak 2018 Cuma 00:51A+A-

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın, “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” ve “ifade ve basın özgürlüklerinin” ihlal edildiğine oyçokluğu ile karar verdi. AYM’nin bugün gerekçesini yayınladığı bu kararlarla iki gazeteci için de tahliye yolu açılmıştı.

AYM, Mehmet Altan’a ayrıca 20 bin lira manevi ödenmesine de karar verdi. Şahin Alpay hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Altan hakkında da 26. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğunun devamına karar verdi.

Mahkeme tahliyeye ret kararı gerekçesinde, AYM kararının Resmi Gazete'de yayınlanmaması ve AYM'nin gerekçeli kararının henüz mahkemeye ulaşmamış olmasını gösterdi.

Mahkemelerin tahliyelere ret kararı sonrasında ise AYM'nin resmi Twitter hesabından Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararlarına ilişkin kararların tem metninin AYM'nin internet sitesinde yayınlandığına dair tweetler atıldı.

1515704721-4df2eb.jpg

HABERE YORUM KAT