1. HABERLER

  2. HABER

  3. Aygün'ün Serbest Bırakılışı Nasıl Yorumlandı?
Aygünün Serbest Bırakılışı Nasıl Yorumlandı?

Aygün'ün Serbest Bırakılışı Nasıl Yorumlandı?

Kılıçdaroğlu, Çiçek ve Arınç, Aygün'ün serbest bırakılışını yorumladı.

15 Ağustos 2012 Çarşamba 00:45A+A-

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılışı farklı cenahlarda değişik yorumlara yol açtı. Meclis ise neredeyse ortak bir ağıza sahip.

Kılıçdaroğlu: "Çok mutluyum"

Kemal Kılıçdaroğlu Mamak'ta bir gecekonduya yaptığı iftar ziyareti öncesi yaptığı açıklamada da Aygün'ün sağlığının yerinde olduğunu söyledi.

CHP lideri, "Ben kendisiyle telefonda görüştüm. Mutlu. Herhangi bir sorun görünmüyor. Ailesiyle beraber." diye konuştu.

Çiçek: "Milli iradeye saygısızlık"

Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılması dolayısıyla geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Mesajında, Aygün'ün serbest bırkılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Çiçek, "bir milletvekilini kaçırmak millet iradesine ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yapılmış en büyük saygısızlıktır" dedi.
Terör eylemlerinin insanlık suçu olduğunu ve hiçbir şekilde milletin yararına olmadığını vurgulayan Çiçek, "Türkiye,halkının sağduyusu üzerinde oynanmak isteyen oyunları her defasında boşa çıkarmıştır." ifadesini kullandı.

Çiçek, Kılıçdaroğlu'nu da telefonla arayarak, Aygün'ün serbest kalması dolayısıyla geçmiş olsun dileğini iletti.

Arınç: "Cinnet Eylemi"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasından büyük sevinç duyduğunu söyledi.

Aygün'ün kaçırılmasını terörün ulaştığı en uç nokta olarak niteleyen Arınç, "seçilmiş bir milletvekilinin alıkonması artık terör örgütünün cinnet derecede eylem yapabileceğini gösteriyor" diye konuştu.
Aygün'e ve CHP yönetimine geçmiş olsun dileklerini ileten Arınç, propaganda amaçlı gerçekleştirilen eylemin amacına ulaşamayacağını belirtti.

Bülent Arınç, "Milletvekilimizin belki de sadece propaganda amaçlı alıkonması hepimizi fevkalade üzmüştü. Akşam saatlerinde milletvekilimizin ailesine kavuşmuş olmasından büyük sevinç duydum. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun diyorum. Otuz sene öncesinde bir avuç çapulcu denilen örgütün bugün geldiği noktada bizim de bizden öncekilerin de parça parça payı var. Şimdi güçlü bir ülkede bununla mücadele ediyoruz ve inşallah sonuca ulaşacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT