1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Aydınlık'tan Doğu Türkistan için, "Mutlu insanların diyarı" başlıklı bülten
Aydınlık'tan Doğu Türkistan için, "Mutlu insanların diyarı" başlıklı bülten

Aydınlık'tan Doğu Türkistan için, "Mutlu insanların diyarı" başlıklı bülten

Çin'in Sincan bölgesinde yaşanan Doğu Türkistan soykırımlarına arka çıkan Aydınlık gazetesi bugün çıkardığı ekte 'terör bitti insanların yüzü güldü' dedi. Çin zulmüne arka çıkan Aydınlık: "Mutlu insanlar diyarı" başlığıyla 32 sayfalık bir bülten çıkardı.

02 Mart 2022 Çarşamba 16:23A+A-

HAKSÖZ HABER 

Rusya'yı Ukrayna işgalinde meşru ve haklı kabul ederek Rus propagandasında bulunan, katil Esed'in cinayetlerini alkışlayan Aydınlık, Çin'deki soykırımı da aklama çabasında.

Aydınlık gazetesi bugün gazeteye ek olarak çıkardığı bülteninde, Çin'in soykırımlarını aklamaya çalıştı. Çin'in Türkiye şefi olarak çalışan gazete, 'Mutlu insanların diyarı Sinciang' başlıklı bir bülten çıkardı.

Sincan Uygur Özerk bölgesinde Çin hükümetinin, Müslümanları asimile etme sürecini eğitim olarak lanse eden Çin muhiplerinin, mazlum ve mağdurlara karşı şedid bir tutumu açıkça desteklemeleri tepki çekiyor.

"Batı medyasındaki, Çin yönetiminin Sincan'da dini özgürlükleri kısıtladığı ve camileri yıktığı, dönüştürdüğü, Sincanlıların zorla çalıştırıldığı, insanların işkence gördüğü kanıt ve belgeli içeriklerin 'yalan haber' olduğunu iddia eden Aydınlık, utanç duyulası manşetleriyle ideolojisini benimsemeyenleri terörist ilan etmeyi makbul buldu.

'Çin'de etnik gruplara kendi kültürlerini yaşatmaları ve demokratik katılımı sağlamaları için devlet tarafından bazı özel ayrıcalıklar uygulandığı' iddia edilen bültende Müslümanlara zulüm yapılmadığı tezi, binlerce aksi yöndeki kanıta rağmen savunuldu.

 

screenshot-20220302-122920-chrome.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum