1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Aydınlık, Kur'an ve İslam düşmanı Turan Dursun’a övgü yağdırmaya devam ediyor!
Aydınlık, Kur'an ve İslam düşmanı Turan Dursun’a övgü yağdırmaya devam ediyor!

Aydınlık, Kur'an ve İslam düşmanı Turan Dursun’a övgü yağdırmaya devam ediyor!

Perinçek tayfası bir yandan Müslümanlara şirin gözükmek değişik maskeler takarken, diğer taraftan kendi tabanına İslam düşmanı geçmişinden vazgeçmediği mesajını vermeyi de ihmal etmiyor.

24 Haziran 2022 Cuma 11:23A+A-

HAKSÖZ HABER

Doğu Perinçek ve tayfası Türkiye siyasetinin en karanlık oluşumlarının başında geliyor. Değişen dönemlerde değişen tutumlar almasıyla tanınan bu ekip bilhassa 80’li yıllar sonrasında izlediği İslam düşmanı tutum ile Müslümanlar açısından net bir pozisyonda durmakta.

Bu dönemde yayınladıkları dergiler ve kitaplarla İslam’a ve İslami değerlere alenen savaş açmış bu ekibin sonraki süreçte yaptıkları da ortada. Buna rağmen bugün siyasi mülahazalarla bilhassa iktidara yakın durma adına izledikleri taktiklerle epeyce bir kafa karıştırmış görünüyorlar. İktidarın en tepesinden gördükleri hüsnü kabule binaen iktidar medyasında ve iktidar uzantılı sivil toplum kuruluşlarında da enteresan bir şekilde itibar görüyorlar. 

Bu amaçla bir taraftan İslami değerleri öne çıkartan sözler sarfediyor, diğer taraftan ırkçı ve İslam düşmanlarına karşı sert mesajlar yayınlıyorlar. Aynı zamanda uluslar arası toplantılara katılıp İslami gençlik örgütleriyle ortak faaliyetler yürütüyorlar. Tüm bunları yaparken bir yandan da Çin zulmünü, Putin işgalini, Esed vahşetini savunmaktan da geri durmuyorlar.

İşte bu ekibin bir yandan dindar çevrelere mavi boncuk politikası izlerken geri adım atmadığı hususlardan biri de Turan Dursun. Yazdığı yazılarla, kitaplarla İslam’a alenen savaş açmış bir münkir ve mülhid olan bu şahsın kitaplarını yayınlamayı sürdüren Perinçek tayfası bugün de gazete manşetinde Turan Dursun güzellemesi yapmış. 1990 yılında öldürülen Turan Dursun’u göklere çıkarmış.

Aydınlıkçılara geçmişlerine sahip çıktıkları için denilecek bir şey yok. Her konuda rüzgar gülü gibi hareket etmelerin rağmen bu hususta ısrarcı davranmaları kendileri adına olumlu bir tutum sayılabilir. Ne var ki Turan Dursun gibi bir İslam düşmanını bu şekilde sahiplenen, öne çıkaran bir ekibe hala müttefik muamelesi yapanların ahvali çok düşündürücü!

turan-dursunun-c3b6ldc3bcrc3bclmesi-ixog.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum