1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Aydın Doğan'da Panik Başladı
Aydın Doğan'da Panik Başladı

Aydın Doğan'da Panik Başladı

'Demokratlığı Hocaefendi temsil ediyor' sözleriyle Pensilvanya ilişkisi deşifre olan Aydın Doğan'da panik. Kayıtta kendisine atfedilen sözleri hatırlamadığını söyleyen Doğan, 'Bu benim üslubum değil' demekle yetindi.

20 Şubat 2014 Perşembe 00:28A+A-

Fethullah Gülen'in olduğu iddia edilen kayıtlardaki Aydın Doğan bölümü ise Cemaat-Doğan Grubu ilişkisini gözler önüne seriyor. Kayıtlarda, Doğan ile yenilen yemekte konuşulanlar Gülen'e aktarılıyor. Aydın Doğan'ın 'Şu anda demokratlığı Hocaefendi temsil ediyor. Bir tek Hocaefendi var' yönündeki övgü dolu sözleri ile 'başkaldırı' olarak yorumlanan 'Başbakan'ın karşısına geçmeyi düşündüm, aleyhte yazılar yazayım, ne yaparsan yap' şeklindeki düşüncesi Gülen'e iletiliyor. Kayda göre, Doğan, Gülen'in kendisiyle ilgili 'iki hususla ilgilenmesinden' duyduğu memnuniyeti de belirtiyor.

YALÇINDAĞ DA İKNA EDİLİYOR

Ayrıca Doğan'ın damadı olan Mehmet Ali Yalçındağ ile yapılan görüşmenin detayları da Gülen'e anlatılıyor. Gülen'e 'diğer tarafın' etkilemeye çalıştığı Yalçındağ'ın rahatlatıldığı ve 'Hocamın ellerinden öpüyorum' dediği aktarılıyor.

İFADELERİ HATIRLAYAMADIM

Öte yandan Doğan, Gülen'in kayıtlarında kendisine atfedilen ifadeleri tam olarak hatırlayamadığını açıkladı. Doğan, 'Bana atfedilen bazı ifadeleri tam olarak hatırlamıyorum. Ancak bu ifadelerin benim üslubumu yansıtmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Söz konusu kayıtlar için hukuki yollara başvuracağımızı da belirtmek isterim' dedi.

Hürriyet'te panik var

Cemaat ile Doğan Grubu ilişkisini gözler önüne seren kayıtların ortaya çıkmasından sonra Hürriyet'in ve Erdoğan'ın açıklamalarına ithafen mektup yazması da 'Amiral Gemisi'nin düştüğü panik hali olarak yorumlandı. Son zamanlarda sık sık okurlarına mektup yazan Hürriyet 'mağduruz' iddiasında bulundu. Hürriyet, Erdoğan'ın Gülen ile işbirliklerini dillendirmesi üzerine 'biz okurlarımızdan talimat alırız' başlıklı bir mektup yayınladı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT