1. HABERLER

  2. HABER

  3. Avustralya, 25 Yıl Hapis Cezası ile Tehdit Etti
Avustralya, 25 Yıl Hapis Cezası ile Tehdit Etti

Avustralya, 25 Yıl Hapis Cezası ile Tehdit Etti

Xnhua haber ajansının Avustralya’daki kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre; yaklaşık 100 Avustralya vatandaşı, Suriye’de savaşıyor. Avustralya makamları, Suriye’deki savaştan dönen vatandaşlarını 25 yıla kadar ağır hapis cezasıyla tehdit etti.

17 Mart 2014 Pazartesi 13:54A+A-

Xinhua haber ajansının Avustralya’daki kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre; yaklaşık 100 Avustralya vatandaşı, Suriye’de savaşıyor.

Avustralya makamları,Suriye’deki savaştan dönen vatandaşlarını 25 yıla kadar ağır hapis cezasıyla tehdit etti. Avustralya polis yetkilileri, Suriye’de gönüllü olarak savaşan bu kişilerin evlerine dönmeleri halinde, orada edindikleri deneyimi evlerinde de uygulamaya çalışabileceklerini belirtti.

Öte yandan İslami forum sitelerinden “Ansar al Mujahidden English Forum(AMEF)” de, “European News” ajansına dayanarak 80 civarında Danimarka vatandaşının da Suriye’de savaşmakta olduğunu yazdı. Danimarka istihbarat servislerinin verilerine göre; en az 7 Danimarka vatandaşı, Suriye’deki çatışmalarda hayatını kaybetti. 40′dan fazlası ise memleketlerine geri döndü.

Yine Norveç istihbarat makamlarına göre de;30 ila 40 arası Norveç vatandaşı, evlerini terk ederek Suriye’ye geçti.

(pressmedya)

HABERE YORUM KAT