1. HABERLER

  2. HABER

  3. Avukatlardan Kadın Hakime Başörtüsü Tepkisi
Avukatlardan Kadın Hakime Başörtüsü Tepkisi

Avukatlardan Kadın Hakime Başörtüsü Tepkisi

Hukukçular Derneği üyesi bir grup, başörtülü avukatın duruşmaya katılmasını engelleyen hakime tepki gösterdi.

17 Nisan 2013 Çarşamba 16:23A+A-

Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, meslektaşları Kurbet Alim'in kadın hakim tarafından başörtülü olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmasının engellenmesine tepki gösterdi. Danıştay'ın mahkemelerdeki başörtüsü yasağını kaldırdığını hatırlatan avukatlar, uygulamayı, "Kadının kadın haklarına saldırısı" olarak niteledi.

CİHAN'ın haberine göre İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanan avukatlar adına basın açıklaması yapan Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Cavit Tatlı, konuyla ilgili olarak HSYK'ya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Naciye Füsun Çağlar hakkında şikayette bulunacaklarını belirtti.

Danıştay'ın vermiş olduğu karar doğrultusunda avukatların başörtüsü ile duruşmaya girebileceğini belirten avukat Cavit Tatlı, "Dün İstanbul Anadolu Mahkemesi'nde bir hakim tarafından başörtülü bir avukat meslektaşımızın duruşmaya katılması hukuka aykırı olarak engellenmiştir." dedi. Mahkeme hakiminin başörtülü avukatı duruşmaya bu şekilde girmemesi yönünde uyardığını ifade eden Tatlı, "Meslektaşımız bunu kabul etmeyince hakim yargılamayı hukuka aykırı olarak durdurmuştur. Sanki ortada bir suç varmış gibi Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu'na da ihbarda bulunmuştur." diye konuştu.

"Kendisi de kadın olan sayın hakimin verdiği bu karar, kadının kadın haklarına saldırısıdır." diyen Avukat Tatlı, "Sayın hakim bu onurlu mesleğin adını daha fazla lekelemeden derhal emekliye ayrılmalıdır. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun evrensel hukuk ve Türk hukukunu tanımayan hakim hakkında bir an önce gerekeni yapması büyük bir önem arz etmektedir." dedi.

Açıklamaya katılan Avukat Kurbet Alim de katıldı.

 

HABERE YORUM KAT