1. HABERLER

  2. HABER

  3. Avrupa'nın En Kötü Mülteci Kampı: Burası İnsanlar İçin Değil!
Avrupa'nın En Kötü Mülteci Kampı: Burası İnsanlar İçin Değil!

Avrupa'nın En Kötü Mülteci Kampı: Burası İnsanlar İçin Değil!

AB’ye üye ülkelerin içişleri bakanları, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bir araya gelerek AB’nin dış sınırlarını nasıl koruyacaklarını tartışırken, İngiltere’ye ulaşabilmek için Fransa’nın Calais kentinde bekleyen mültecilerin dramı sürüyor.

25 Ocak 2016 Pazartesi 12:02A+A-

Fransa’nın güneyindeki Calais kenti, İngiltere’ye gitmek isteyen binlerce mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bunlardan en “ünlü”sü Jungle (Vahşi Orman) olarak anılan mülteci kampı. Ancak Suriye’den kaçan Kürtlerin yaşadığı Dunkirk mülteci kampı da sağlıksız koşullarıyla “adını duyurmaya” başladı.

“Burası İnsanlar İçin Değil”

Deutsche Welle’nin haberine göre, göçmenler, Ekim 2015’te 700 mülteci için kurulan ve bugün 3 binden fazla insana ev sahipliği yapan Dunkirk’te insan atığı ve yağmurların neden olduğu çamurun içinde yaşamaya çalışıyor.

Onlardan biri de DW’nin konuştuğu Omed Muhammed. “Burası insanlar için değil, hayvanlar için.” diyen Muhammed, Fransa’nın kendileri için iyi olmadığı görüşünde.

“Buradaki Koşulları Başka Hiçbir Yerde Görmedim”

Sınır Tanımayan Doktorlar’dan proje koordinatörü Angel Muller de Dunkirk’ün Avrupa’daki en kötü mülteci kampı olduğunu söyleyerek, buradaki koşulları başka hiçbir yerde görmediğini kaydetti.

Güney Sudan’daki 80 bin kişilik kampların bile daha iyi koşullara sahip olduğunu söyleyen Muller, Fransa gibi zengin bir ülkenin Dunkirk'e yeterli desteği sağlamamasıyla ilgili olarak da “Bu, (bir Fransa vatandaşı olarak) benim için bir utanç kaynağı.” dedi.

Dunkirk’te Her 115 Kişiye Bir Tuvalet Düşüyor

Kamptaki koşullar, Muller’ın haklılığını kanıtlar nitelikte. Zira kampta her 115 kişiye iki su musluk ve bir tuvalet düşüyor. Ayrıca yemek kırıntısı arayan fareler de kampta cirit atıyor.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT