1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Avrupa’da Mültecilere Yönelik Suçlar Arttı!
Avrupa’da Mültecilere Yönelik Suçlar Arttı!

Avrupa’da Mültecilere Yönelik Suçlar Arttı!

Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı, Avrupa Birliği üyesi ülkelerde mültecilere yönelik şiddet, tehdit, taciz, cinayet ve kundaklama suçlarının arttığını bildirdi.

23 Kasım 2016 Çarşamba 10:52A+A-

Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı (FRA), Avrupa Birliği (AB) üyesi 14 ülkede (Almanya, Fransa, İsveç, Avusturya, Hollanda, Danimarka, İtalya, İspanya, Yunanistan, Polonya, Slovakya, Macaristan, Finlandiya ve Bulgaristan) mültecilerin temel haklarına ilişkin hazırladığı “nefret suçları” temalı raporunu yayımladı.

AA’nın söz konusu rapora dayandırdığı haberine göre, AB içerisinde mültecilere yönelik şiddet, tehdit, taciz, cinayet ve kundaklama suçları arttı.

Mültecilere yönelik şiddet olaylarının tehdit, sindirme ve cinayetlere kadar uzandığı kaydedilen raporda, AB üyesi ülkelerin mültecilere yönelik suçlar karşısında çok zayıf cevap verdiğine ve hattâ bazı siyâsîlerin saldırganların faaliyetlerini övdüğüne dikkat çekildi.

AB ve Üye Ülkelere Çağrı

Raporda, mültecilerin yanı sıra müslümanların, başörtülülerin, etnik grupların, insan hakları aktivistlerinin, mülteci yanlısı siyâsetçilerin ve sorunu duyuran gazetecilerin de hedef alındığı vurgulandı.

Çoğu AB üyesi ülkelerin mültecilere yönelik “nefret suçları”nı kayıt altına almadığına işâret edilen raporda, mültecilerin de uğradıkları “nefret suçları”nı, polise güvensizlik, yakalanma ve sınır dışı edilme korkusu nedeniyle bildirmediği ve böylece sorunun gün yüzüne çıkamadığı vurgulandı.

Raporda, mültecilerin temel hakları kapsamında AB ve üye ülkeler harekete geçmeye dâvet edildi.

“En Fazla Suç Almanya’da”

Rapora göre, mültecilere yönelik en fazla suç Almanya’da işlendi.

Almanya Parlamentosu’nun verilerine göre, 2015’te mültecilere karşı bin 31, 2016’da ise 735 suç işlendi. Yardım kuruluşları Amadeu Antonio Foundation ve Pro Asyl verilerine göre ise Almanya’da 2015’te bin 266, 2016’da ise bin 103 mülteci karşıtı suç işlendi.

Almanya’da ortalama her üç günde bir mülteci merkezi kundaklandığı ve Iraklı bir mültecinin polis müdahalesi sırasında vurularak katledildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT