1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Avrupa Parlamentosu’ndan Myanmar’a Arakan Çağrısı!
Avrupa Parlamentosu’ndan Myanmar’a Arakan Çağrısı!

Avrupa Parlamentosu’ndan Myanmar’a Arakan Çağrısı!

Avrupa Parlamentosu (AP), Myanmar yönetimine, Arakanlı Müslümanlara yönelik cinayet, taciz ve tecavüzlere derhal son vermesini ve insani yardım kuruluşlarının çatışma bölgelerine girişine engel olmamasını istedi.

14 Eylül 2017 Perşembe 16:24A+A-

Strazburg’da devam eden Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda Myanmar’daki gelişmeler ve Arakanlı Müslümanların durumu ele alınarak, konuyla ilgili bir karar tasarısı kabul edildi.

AA’da yer alan habere göre, Myanmar yönetimine, Arakanlı Müslümanlara yönelik cinayet, taciz ve tecavüzlere derhal son verilmesi çağrısı yapılan kararda, insani yardım kuruluşlarının çatışma bölgesine girişinin sağlanması ve evlerinin ateşe verilmesinin engellenmesi istendi.

“Suu Çii, Dini ve Irkçı Nefreti Şiddetle Kınamalı”

Kararda, Myanmar yönetimi ve özellikle AP tarafından insan hakları alanında verilen Sakharov Ödülü’ne 1990’da layık görülen Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii’nin, Arakanlı Müslümanlara yönelik dini ve ırkçı nefreti şiddetle kınaması gerektiği vurgulandı.

Kararda, ayrıca, Myanmar yönetiminden, Bangladeş sınırına yerleştirilen tüm mayınları derhal temizlemesi istendi.

“Myanmar Yönetimi Herkes İçin Olduğunu Göstermelidir”

Konuyla ilgili Genel Kurul’da konuşan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suu Çii’nin uzun yıllar bölgede demokrasi ve insan hakları için ilham kaynağı olarak görüldüğüne değinerek, “Myanmar yönetimi, demokrasinin etnik, sosyal ve dini sınırların ötesinde, herkes için olduğunu göstermelidir.” dedi.

Mogherini, AB’nin mayıs ayında Arakanlı sivillere destek amacıyla açıkladığı 12 milyon avro mali destek miktarını 3 milyon avro daha arttırdığını söyledi.

Arakanlı Müslümanlar Açılışta Görmezden Gelinmişti

Pazartesi günü başlayan AP Genel Kurulu toplantılarının açılışında, İspanya ile Finlandiya’daki saldırılar ve Irma kasırgasında ölenler için saygı duruşunda bulunulurken Arakanlı Müslümanların görmezden gelinmesi tepkiyle karşılanmıştı.

HABERE YORUM KAT