1. HABERLER

  2. HABER

  3. Avrupa Konseyi'nden Ermenistan'a Uyarı
Avrupa Konseyi'nden Ermenistan'a Uyarı

Avrupa Konseyi'nden Ermenistan'a Uyarı

Avrupa Konseyi, Ermenistan'ın kara para aklamanın önlenmesi konusunda daha fazla çaba sarf etmesi çağrısında bulundu.

01 Şubat 2016 Pazartesi 13:30A+A-
Avrupa Konsey'in Kara Para Aklamanın Önlenmesi ve Terörizmin Finansmanı Komitesi'nin raporunda, Ermenistan'da kara para aklama konusunun araştırılması ve soruşturulması konusunda önemli eksiklikler bulunduğu kaydedildi.
 
Ermenistan'da bankacılık ve emlak sektörlerinin kara para aklamaya en yatkın sektörler olduğu belirtilen raporda, bu konuda kolluk kuvvetlerinin bir an önce önlem alması istendi.
 
Ülkede finansal istihbaratın yeterli düzeyde toplandığına işaret edilen raporda, ancak bu istihbaratın kolluk güçleri tarafından etkin şekilde kullanılmadığına dikkat çekildi.
 
Ermenistan'da, dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı, kaçakçılık ve zimmete geçirmenin en önemli kara para aklama yolları olduğu kaydedilen raporda, kolluk kuvvetlerinin kara para olayları hakkında delil toplaması, olayları izlemesi ve olaylara katılanları gözaltına alması talep edildi.
 
Raporda, Ermenistan'a yapılan en önemli eleştirilerden biri de özellikle kara para aklama ve terörizmin finansmanı konusunda tüzel kişilere suç isnat edilememesi oldu.
 
(AA)

HABERE YORUM KAT