1. HABERLER

  2. HABER

  3. Avcılar'da Üst Geçit Çöktü: 1 Ölü
Avcılar'da Üst Geçit Çöktü: 1 Ölü

Avcılar'da Üst Geçit Çöktü: 1 Ölü

Avcılar'da D-100 kara yolunda üst kasası açık kamyonun çarpmasıyla üst geçidin çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

03 Eylül 2014 Çarşamba 12:04A+A-

Avcılar'da D-100 kara yolundaki bir üst geçit çöktü. Edinilen bilgiye göre, Avcılar'da bir tankerin çarpması sonucu üst geçitte çökme meydana geldi.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Avcılar'da tankerin çarpması sonucu üst geçidin çökmesi üzerine, olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık görevlisinin sevk edildiğini bildirdi.

Yetkililer, 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de yaralandığını belirtti. 

Yaralıların, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Kazaya kimyasal madde taşıyan bir tanker yol açtı

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Avcılar'da D-100 karayolu üzerinde üst geçidin çökmesiyle ilgili, "İki kaybımız var maalesef çok üzgünüz. İki yaralımız var tabii bunların dereceleriyle ilgili henüz bilgi vermem mümkün değil" dedi.

Benli, yapılan inceleme sonucunda, kazaya beton mikserinin değil kimyasal madde taşıyan bir tankerin yol açtığını söyledi. 

Kimyasal madde yüklü tankerin yanında şu anda itfaiye ekiplerinin bulunduğu bilgisini veren Benli, "İtfaiyenin şimdi bize verdiği son bilgi kimyasal madde olduğuna dair. Onun dışında iki kaybımız var maalesef, çok üzgünüz. İki de yaralımız var, tabii bunların dereceleriyle ilgili henüz bilgi vermem mümkün değil" dedi. 

Benli, yaralıların hastanelere sevkedildiğini belirterek, "Şu anda bölgedeki tek çalışma tankerin ve köprünün kaldırılması yönünde ve yolun araçlara açılması yönünde" diye konuştu.

2012 yılında yaşanan benzer kaza 

Benli, aynı bölgede 2012 yılında da benzer bir kazanın yaşandığını ifade etti.

O kazanın kamyon damperinin açılması sonucu meydana geldiğini anlatan Benli, "Bizim başkanlığımız döneminde değildi ama o zaman da böyle bir şey olmuştu. Bugün yaşanan kazada tabii incelenecektir, gerekli soruşturma yapılacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Benli, Avcılar Belediyesi olarak kazanın takipçisi olacaklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın ölmesinin, can kaybının ve bu kadar mağduriyete neden olan kazanın da bütün sebebiyetinin ve ihmallerin takipçisi olacağız" dedi. 

Biri çocuk iki yaralı 

Bu arada, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne iki yaralı getirildiği öğrenildi.

Hastane yetkilileri, yaralılardan birinin çocuk olduğunu, tedavilerinin devam ettiğini ifade etti. 

Olay yerine vinç getirildi

Kaza sonrası yaralıların çevre hastanelere sevk edilmesinin ardından enkazın kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Olay yerine vinç getirilirken, itfaiye ekipleri de yangın ihtimaline karşı enkaz altındaki iki araca köpük sıkarak önlem aldı. 

Güvenlik şeridinin çekildiği alanın yakınında sağlık, itfaiye ve polis ekipleri bekletiliyor. 

Görgü tanıklarının ifadesine göre kaza, tanker damperinin açılıp köprünün ayağına çarpmasıyla meydana geldi. 

Öte yandan tankerin yanıcı olmayan sıvı malzeme taşıdığı belirtiliyor. 

Beylikdüzü- Avcılar arasındaki seferler iptal edildi

Söğütlüçeşme- Avcılar arasındaki metrobüs seferleri devam ederken, Beylikdüzü- Avcılar arasındaki seferlerin ise çift yönlü olarak geçici bir süre için iptal edildiği bildirildi.

İETT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üst geçidin çökmesi sonucu Söğütlüçeşme-Avcılar arasındaki metrobüs seferleri devam ederken, Beylikdüzü-Avcılar arasındaki seferler ise çift yönlü olarak geçici bir süre için iptal edildi. Yolun açılmasının ardından seferler olağan şekilde devam edecek.

Kaza sonucu metrobüs araçlarında herhangi bir hasar, metrobüs yolcularında da bir yaralanma meydana gelmedi. 

HABERE YORUM KAT