1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Atatürk’ün izinden gitmek övünç kaynağı mıdır?
Atatürk’ün izinden gitmek övünç kaynağı mıdır?

Atatürk’ün izinden gitmek övünç kaynağı mıdır?

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, “Atatürk'ün izinden biz gittik” sözleriyle ne demek istiyor?

09 Kasım 2021 Salı 19:00A+A-

HAKSÖZ HABER

AK Parti milletvekili Bekir Bozdağ kadınların yaşadıkları sorunlar hakkında AK Parti döneminde önemli icraatlara imza atıldığı söylerken  "CHP hep bunu konuştu ama üzerine bir tane bile bir şey koymadı. Atatürk'ün izinden gitmediler. Atatürk'ün izinden biz gittik" diyor.  "Kadınlar arasında istihdam eşitliğini AK Parti sağlamıştır. Kadınlar arasında siyaset yapma hakkının eşitliğini AK Parti sağlamıştır. Kadınlar arasında eğitim hakkının anayasaya uygun eşit bir hak olarak kullanılmasını AK Parti sağlamıştır. Kadınlarla erkekler arasındaki uçurumları AK Parti iktidarı kaldırmıştır. Atatürk tarafından çok büyük bir reformla oy verme hakkı verildi. CHP hep bunu konuştu ama üzerine bir tane bile bir şey koymadı. Atatürk’ün izinden gitmediler. Atatürk’ün izinden biz gittik. Kadınların gasbedilmiş haklarını, seçme ve seçilme hakkının devamı olan seçilme hakkını tam anlamıyla biz hayata geçirdik."

Bekir Bozdağ bu sözleri Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) 16. Olağan Genel Kurulu'nda dile getiriyor. İlahiyat kökenli siyasetçilerden olan Bekir Bozdağ anlaşılan o ki Atatürk’ün izinden gitmekle övünüyor!

İşin bu utanç verici boyutunu büyük bir tutarsızlıklar silsilesi izliyor. İnanılması güç ama Bekir Bozdağ konuşmasının devamında Kur’an ve başörtüsü yasaklarından dem vuruyor! “Geçmişte imam hatip mezunlarımız sıkıntılarla boğuştu. 28 Şubat geldi, devir değişti, düzen değişti, iklim değişti, kanunlar değişti, uygulamalar değişti. Bir baktık ki imam hatip liselerinin kolu, kanadı, dalı, budağı komple budandı gitti. Katsayı geldi başka bir noktaya evrildi. Orta kısımlar kapandı başka bir noktaya evrildi. Kur'an kurslarına gitmek bile ilkokul beşinci sınıf öncesinde yasaklandı. Matematik, müzik, bale kursuna gitmek serbest, bunların yaş akdi yok. Ama Kur'an kursuna gitmek belli bir eğitim şartına bağlanmış, öğrenmek de öğretmek de yasaktı. … Ülkenin başbakanı, 'Bu kadına haddini bildirecek kimse yok mu? Burası devlete meydan okunacak bir yer değildir' diyerek adeta tüm başörtülü kadınlara hakareti Meclis'in de içinde sergiledi. “

Sayın Bozdağ, Atatürk’ün izinden gidenler başörtüsü ve Kur’an yasaklarının mimarlarıdırlar. Sorunlarının aşılması için mücadele ettiğinizi söylediğiniz kadınlar da tek adam ve tek parti döneminde temelleri atılan bir düzenin mağdurlarıdırlar.

Neresinden tutsan elinde kalan bu sözleri dile getirirken hiç düşünmediniz mi? Eğer ki siz de “Atatürk’ün izinden gitmekle” övünüyorsanız mantık açısından bu yasaklardan şikâyet etme hakkınızı kaybetmiş olursunuz! Yasaklayan da bir, izinden gidilen de! Anlamak güç gerçekten…

İşin özünde bu akıl ve izandan yoksun düşüncelere sahip olmak bile başlı başına vebalken “İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği” tarafından düzenlenen bir organizasyonda bunları söylemek artık hepten ipin ucunun kaçtığının göstergesidir. Allah aşkına nasıl bu hallere düştünüz?

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum