1. HABERLER

  2. HABER

  3. Atatürk ve Öcalan BDP Panelinde Yan Yana
Atatürk ve Öcalan BDP Panelinde Yan Yana

Atatürk ve Öcalan BDP Panelinde Yan Yana

BDP'nin Urfa'da düzenlediği 'Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşam' adlı panelde ilginç ayrıntı dikkat çekti.

15 Mayıs 2013 Çarşamba 14:23A+A-

Dün Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi'nde düzenlenen 'Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşam' adlı panele BDP'li vekiller katıldı.

Panelin düzenlendiği spor salonunun duvarına Türk Bayrağı, Atatürk posteri, PKK lideri Öcalan'ın fotoğrafı ve PKK’nın renklerini simgeleyen bayrağın asılması dikkat çekti.

DHA’nın geçtiği habere göre BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak beraberinde İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Batman Milletvekili Ayla Akat ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile birlikte Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi'nde düzenlenen 'Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşam' adlı panele katıldı.

Siverek Spor Salonu’nda düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı panele gelen BDP’liler; PKK ve Öcalan lehine atılan sloganlar ile karşılandı. Türk Bayrağı, Atatürk posterinin yanı sıra PKK’nın renklerini simgeleyen bayrak ile Öcalan'ın fotoğrafları asılan salonda kalabalığa konuşan Gültan Kışanak, çözüm sürecine ilişkin değerlendirme yaptı.

bdp-paneli_ataturk-ocalan-posteri-bayrak-pkk.jpg

'ÇÖZÜM SÜRECİNİ ÖCALAN BAŞLATTI'

Çözüm sürecinin Öcalan tarafından başlatıldığını iddia eden Kışanak, şunları söyledi:
"Geçmişte yaşadıklarımıza, aldığımız cezalara boyun eğseydik, ne diyalog ne de barış olurdu. Sayın dediğimiz için cezalar aldık. Bedeller ödedik ama bugün işte bunu kutluyoruz. Bu sürecin başlamasında en büyük rol Öcalan’ındır. Kendisi topluma karşı tarihi sorumluluğunu yerine getirmek için çözüm sürecini başlattı. Bu mücadelede ağır bedeller ödedik, büyük acılar çektik, zor günler geçirdik, ancak bunların tamamı halkın özgürlük yürüyüşü olmuştur. Halka güvenerek özgürlük yürüyüşümüzü sürdürmeye devam edeceğiz. Yıllarca sordular 'Kürt halkı ne istiyor?' diye. Ama bugün Kürt halkının ne istediği açıktır. Kendi toprağında dili ve kültürü ile yaşamak istiyor. Sayın Öcalan’ın çağrısı üzerine gerilla tarihi bir karar aldı. Tarihi bir yürüyüş başlattı. Buradan tarihi kararlarını ve yürüyüşünü selamlıyoruz. Güle güle gitsinler, selametle gelsinler. Barış için gittiler, barışın ve özgürlüğün olduğu bir ülkeye gelsinler. Artık savaş bitsin demokrasi ve özgürlük gelsin. Şimdi artık bu ülkede eksik olan ve toplumsal barışımızı bozan demokrasiyi getirmek için sizlerle birlikte kimliğimizi ve demokrasiyi rafa kaldıran herkesle mücadele edeceğiz bunu değiştireceğiz.

Urfa’dan bin bir zahmetle emekle baskılara rağmen binlerce Kürt politik tutsak ve cezaevlerinde. şimdi sıra ceza evlerini açmaya geldi. Halka terörist diyen bu yasaları kaldıracağız. Tüm siyasi tutsaklar halkı ile buluşacak. Biz bu yola çıkarken AKP’ye güvenmedik, halkın gücüne güvenerek yola çıktık. Hep beraber başaracağız, engel olmak isterse AKP’yi de aşacağız. Biz artık; 'Türkler ve Kürtler eşittir, hakları da eşittir' diyoruz. Eğer etle tırnak siyasetinden bahsedilecekse bunu barış için söyleyebiliriz. Demokrasinin olmadığı yerde barış olmaz, hakların ve özgürlüklerin olmadığı yerde barış olmaz. Buna can verecek olan reformların ve anayasasının değişmesidir, herkesin haklarının verilmesidir."

Kışanak’ın ardından panele katılan diğer BDP’li milletvekilleri de çözüm sürecine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT