1. HABERLER

  2. HABER

  3. Askeri Tesislerde Sivillere Yasak Kalkıyor
Askeri Tesislerde Sivillere Yasak Kalkıyor

Askeri Tesislerde Sivillere Yasak Kalkıyor

Orduevleri ve askeri gazinolarda yapılan düğünlerde misafirlere dönük sakal ve başörtüsünü yasaklayan madde kaldırıldı.

17 Mayıs 2012 Perşembe 10:28A+A-

Ordu Evleri, Askeri Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi.

 

Ordu evleri, askeri gazinolar ve sosyal tesislerde gerçekleştirilecek düğünlere katılan misafirlere yönelik türban, sarık, cübbe ve takke yasağı kaldırıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın konuya ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, yönetmelikte yer alan ve düğün yapacakların riayet edeceği hususların belirlendiği özel anlaşma şartlarına ilişkin ekinden "Yaşının ilerlemesi nedeniyle dini inançlarına uygun olarak sade bir şekilde sakal bırakmış kişiler ile yaşlı annelerden yüzü açık olacak şekilde eşarplı olanların dışında; sakallı, cüppeli, sarıklı, takkeli, türbanlı vb. çağdaş olmayan kıyafetlerle gelenler, günlük sakal traşı olmamış ütüsüz ve kirli elbiselerle gelenler, yabancı uyruklu kişiler ordu evine giremezler" ibaresi kaldırıldı.

Yönetmelik bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

 

İŞTE O YÖNETMELİĞİN MADDELERİ

1. Talimatlara ve düğün salonu saatlerine aynen uyulur.

2. Dışarıdan hiçbir yiyecek maddesi getirilmez.

3. Dışarıdan fotoğraf makinesi ve video getirilmez. Fotoğraflar ve video anlaşmalı fotoğrafçı tarafından çekilir. Tören sahibi veya davetliler fotoğraf veya video çekemez.

4. Salonda siyasi konuşma yapılmaz.

5. Dışarıdan müzik ekibi getirilmez.

6. Gelen davetlilerin karşılanması düğün sahibi tarafından yapılır. Davetiyesiz veya isim listesinde belirtilmeyen davetliler içeriye alınmaz.

7. Düğün sahibi ile yapılan sözleşmede belirtilen davetli sayısından fazla gelen misafirler için masa, sandalye vs. bulmak zorunlu değildir.

8. Düğün esnasında salonda zuhur edecek hadiselerde salonu kiralayan üye sorumludur. Tesise veya malzemelere verilen zarar tazmin edilir. Davetlilerin tamamı salonu terk etmeden ayrılmaz.

9. Salonu kiralayan üye iki nüsha davetli listesini hazırlar ve altını imzalar.

10. Tören tarihinden 10 gün önce iki nüsha davetli listesi getirilir. Yemek bedeli teslim edilir.

11. Herhangi bir sebeple sözleşmeden vazgeçilmesi durumunda salon kirasının iadesi ancak, tahsis gününün bir başkası tarafından tutulması hâlinde mümkün olur.

12. Bu özel şartlara uyulmadığı takdirde müziğin kesileceğini, servisin durdurulacağını, salonun boşaltılacağını peşinen kabul ediyorum.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum