1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. "Askere Bağlı Kurumları Meşru Görmüyoruz"
Askere Bağlı Kurumları Meşru Görmüyoruz

"Askere Bağlı Kurumları Meşru Görmüyoruz"

Mursi, "Mısır'daki yargı makamlarından babamın durumu ile ilgili herhangi bir talepte bulunmadık. Çünkü askeri yönetimin kurumlarını ve ona bağlı kuruluşları meşru görmüyoruz"

06 Ağustos 2013 Salı 07:43A+A-

abiatul Adeviyye Meydanı'ndaki demokrasi yanlısı gösterilere katılan Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi de AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının alıkonuluşunu uluslararası arenaya taşımak için İngiltere'deki avukat bürolarıyla görüşmeye başladıklarını belirtti.

Görüşmeleri, konuyu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taşımak amacıyla başlattıklarını ifade eden Mursi, "Şikayetimizi, 'ordunun, Mısır'ın seçilmiş cumhurbaşkanına suç isnat etme ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan kaçırarak bilinmeyen bir yerde alıkoyma' başlığı altında sunacağız" diye konuştu.

Babasının durumunu yargıya intikal ettirmediklerini kaydeden Mursi, "Mısır'daki yargı makamlarından babamın durumu ile ilgili herhangi bir talepte bulunmadık. Çünkü askeri yönetimin kurumlarını ve ona bağlı kuruluşları meşru görmüyoruz" ifadesini kullandı.

Mursi, ordunun yönetime el koyduğu 3 Temmuz'dan bu yana babasından hiçbir şekilde haber alamadıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT