1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Asıl vebali daha büyük olanla ittifak olur mu?
Asıl vebali daha büyük olanla ittifak olur mu?

Asıl vebali daha büyük olanla ittifak olur mu?

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti ile ittifak iddialarına yönelik, “Vebali büyük olanla ittifak olmaz” demişti.

11 Ocak 2021 Pazartesi 22:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk’le görüşmesinin ardından gündeme gelen AK Parti ile ittifak iddialarına ilişkin, “Vebali büyük olanla ittifak olmaz” açıklaması yapmıştı.

Sol ve Kemalist çevreler tarafından büyük bir iştahla manşetlere taşınan Kamalak’ın ifadelerinin zahirine bakıldığında çok sorun görülmeyebilir. Ancak, biraz hafızaları yokladığımızda bu ifadenin ne kadar komik olduğu ortaya çıkıyor.

Kamalak ve Saadet partisi, Suriye’de neredeyse bir milyona yakın masum insanı katleden ve 7 milyona yakın sivili yerinden eden Esed rejimi ve destekçisi İran’ı her fırsatta kollayarak en büyük bir vebale ortak olduğunun farkında mıdır acaba?

Mustafa Kamalak, Suriye’yi kana bulayan katil Esed’i ziyaret ederken her nedense “rejimin günahına ortak olma”, “büyük vebalin altına girme” gibi bir tutuma sahip değildi!

İslam coğrafyasında Sünni avına çıkan İran rejiminin seri katili Kasım Süleymani’yi şehit ilan eden Saadet Partisi yöneticilerinin ‘büyük vebal’den dem vurmaları oldukça kof bir söylem.

Katil Esed ile görüşen ve hediyeler veren Kamalak gibi birisinin yüklendiği büyük vebal kendisine yeter de artar bile!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum