1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Asıl Hedef Başbakandı Kullanıldık"
"Asıl Hedef Başbakandı Kullanıldık"

"Asıl Hedef Başbakandı Kullanıldık"

Dört eski bakan Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Zafer Çağlayan Meclis Genel Kurulu'ndan önce kendileriyle ilgili suçlamalara AK Partili milletvekilleriyle buluştukları kahvaltıda yanıt verdi. Eski bakanların dördü de suçlamaları reddetti

05 Mayıs 2014 Pazartesi 15:58A+A-

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına adı karışan dört eski bakan, Meclis Genel Kurulu'nda haklarındaki soruşturma önergeleriyle ilgili görüşme yapılmadan önce partili arkadaşlarıyla kahvaltıda biraraya geldi. AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantıda Erdoğan Bayraktar, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Egemen Bağış milletvekillerine haklarındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili izahat verdi. 

"Başınızı öne eğecek birşey yapmadık"

Al Jazeera'nin edindiği bilgilere göre 4 eski bakan toplantıda tek tek söz aldı. Bakanlar "Hakkımızda vereceğiniz her karara saygılıyız. Ama başınızı öne eğecek bir şey yapmadık" dedi.

Hükümeti düşürmek için bir plan yapıldığını ve hemen herkesle ilgili dosya hazırlandığını belirten eski bakanların "Asıl hedef Başbakan'dı. Biz araç olarak kullanıldık. Piyango bize vurdu. Sizlere sıkıntı verdik. Özür dileriz" dedikleri öğrenildi. 

Eski bakanlar Meclis Genel Kurulu'nda kürsüden yapacakları konuşmanın özeti sayılabilecek açıklamalarında haklarındaki iddialara cevap verdi. Çağlayan, Bağış, Güler ve Bayraktar 10'ar dakika konuştu. 

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, rüşvet olarak kendisine verildiği iddia edilen saatin faturasının olduğunu söyledi. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ise oğlunun evinde yapılan aramada bulunan paralar için daha öncekilere benzer bir açıklama yaptı; "Satılan evimizin parası" dedi. Güler bu açıklamasını destekler bir protokol metnini de milletvekilleriyle paylaştı. 

Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeler

4 isimle ilgili soruşturma komisyonu kurulup kurulmamasına Meclis Genel Kurulu'nun bugünkü oturumunda karar verilecek. 4 eski bakan kürsüden kendileriyle ilgili suçlamalara yanıt verecek. Daha sonra AK Parti ve CHP'nin bu isimlerle ilgili komisyon kurulmasına ilişkin önergeleri oylanacak. Oylamalar gizli yapılacak. 

 Al Jazeera

HABERE YORUM KAT