1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Aşağılık İftiralar Atmakta Sınır Tanımıyorlar
Aşağılık İftiralar Atmakta Sınır Tanımıyorlar

Aşağılık İftiralar Atmakta Sınır Tanımıyorlar

İran’ın İngilizce yayın yapan haber kanalı Press TV iftira ve yalan haberde Kemalist-laik medyayı bile geçti.

03 Ocak 2013 Perşembe 03:50A+A-

Haksöz Haber

İran kaynaklı İngilizce yayın yapan Press Tv, 'iftira'nın dozunu arttırarak Suudi Arabistan'da ikamet eden vaiz Muhammed El Arifi hakkında utanç verici bir haber yayınladı. Malum medya, Hürriyet, Milliyet, Vatan gibi bilumum medya ve Esedseverler 'mal bulmuş' gibi habere atladılar. Maksat, hergün yüzlerce kişinin katledildiği, kadınların Esed güçleri tarafından tecavüze uğradığı, onbinlerce kişinin kayıp olduğu, milyonların mülteci olduğu bir ülkedeki gündemi başka yerlere çekmek...

Haberin içeriği şöyleydi :

Suudili Müftüden Suriye’deki teröristlere acil fetva!

Suudili Vahabi bir müftü, Suriye’de Şam Hükümetine karşı çatışan muhaliflerin cinsel ihtiyaçlarını giderebilmek üzere Suriyeli kadınları kısa süre için kendi nikahlarına geçirebileceklerini ilan etti.

FHA- Suudi Arabistanlı Vahabi bir aşırıcı müftü Suriye’deki teröristler için son günlerde ilginç bir fetva verdi. Şeyh Muhammed El Arifi denen bu müftü, kendisinin mücahitler diye andığı Suriye karşıtı milislerin Suriyeli kadınları kısa süreler hatta birkaç saatliğine kendi nikahlarına geçirebileceklerini ileri sürdü.

Press TV’nin bildirdiğine göre, Şeyh El Arifi bu fetvasında, söz konusu mücahitlerle Suriyeli kadınların bu şekilde evlenmelerinin çarpışan bu milislerin cinsel ihtiyaçlarını giderebileceğini, dolaysıyla Suriye lideri Beşşar Esad iktidarına karşı daha azimli savaşmalarına yardımcı olabileceğini dile getirdi.

El Arifi, söz konusu milislerle bu şekilde evlenmeyi kabul eden Suriyeli kadınlara da Cennet vaadinde bulunan bu fetvasında ayrıca, böyle bir nikahın 14 yaşın üzerindeki kız ve kadınları kapsadığını söyledi.

Tam da Hürriyet ve Milliyet'in istediği türden bir haber. Bu fetvayı verdiğine dair delil var mı? Video veya kendi sitesinden bir açıklama var mı? Hayır. Ortada Muhammed El-Arifi'ye nispet edilen bir twit var. Muhammed Al-Arifi ise bu twitin kendisi ile bir alakası olmadığını beyan etmesine rağmen, iftira devam devam ediyor.

Bu gibi haberleri yapmadan önce Muta nikahını hararetli şekilde kimlerin savunduğunu, bunun normal bir uygulama gibi pazarlayanların kimler olduğunu düşünüp öyle haber yapmak gerekmez mi? Selefilik veya haberdeki deyimle Vahhabilikte Muta nikahının haram olduğunu araştırmış olsalardı görürlerdi.

Şeyh Muhammed Al-Arifi'nin cevabı:

Videodaki açıklamanın yazılı metni:

"Ne yazdığımı öğrenmek isteyenler, benim sayfama gelsinler.
Her "Muhammed El-Arefi" adındaki sayfa bana ait değildir. Ben şu ana kadar 9'dan fazla sayfa biliyorum. Hepsi benim ismimi ve resimlerimi kullanıp, istediklerini yazıyorlar.
Siz sadece benim sayfama bakın, benim sayfamda 3,5 milyona yakın takipçi var.
Diğer adımdaki sayfalar ise takipçi sayısı bin'i bile geçmiyor ve yeni oldukları için bir süre sonra kapanıyorlar.
Buradaki kardeşimiz diyor ki benim adıma bir tweet yayıldı, birileri bunu uydurmuş.
O tweet Suriye hakkında ve diyor ki Suriyeli kızlar mücahitler gidip (euzu billah) yani onların cinsel isteklerini gidermeliler. Haşa bu fahişe nikahıdır. Yani akıllı insanların söylemeyecekleri batıl bir şeydir.
Ben hemen yalanladım ve bu doğru değildir dedim. Ama ehli sünnetten nefret eden bazı kanallar, ehli sunnetin alimleri hakkında böyle şeyler yayınlıyor. Bu şeyler doğru değil ve ben yalanladım.
Ben bu kardeşime ve sizlere teşekkür ederim. Allah sizleri ve her yerdeki kardeşlerimizi muhafaza etsin."

***

Oysa hakkında ifitra atılan Muhammed El Arifi'nin Suriye intifadası hakkındaki görüşleri şunlar: 

HABERE YORUM KAT

31 Yorum