1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Arsal mülteci kampından Abdulhay’ı birlikte tanıyalım!
Arsal mülteci kampından Abdulhay’ı birlikte tanıyalım!

Arsal mülteci kampından Abdulhay’ı birlikte tanıyalım!

Mülteci çocuklar tüm zorluklara rağmen hayallerini yaşatmaya devam ediyorlar!

12 Şubat 2022 Cumartesi 15:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Dünyanın neresinde olursa olsun mülteciler zorluklarla dolu bir yaşamı göğüslemeye çalışıyorlar. Ülkelerindeki zalim rejim ve onun işbirlikçileri Rusya, İran’ın katliamları sebebiyle Suriyeliler ise şuan dünyadaki en büyük mülteci toplulukların başında geliyor.

İşlediği cinayetlerle İsrail’in yıllardır yapamadığını yapan Esed rejimi Suriye’yi hayalet ülkeye çevirdi. Şuan Türkiye ve Lübnan’da Suriye’den daha fazla Suriyeli bulunuyor! Büyük bir kısmı çadır kentlerdeki mülteci kamplarında yaşayan Suriyeli sığınmacılar kış şartları altında ağır bir imtihandan geçiyorlar!

Şüphesiz en büyük zorlukları da çocuklar yaşıyor. Hayatlarının en mutlu yıllarını açlık ve soğukla geçiren çocuklar her şeye rağmen umutlarını diri tutmayı başarıyorlar. Lübnan’daki Arsal kampından çekilen görüntülerde “Abdulhay” isimli mülteci bir çocuk kendi tasarladığı icadını anlatıyor.

Şişe ve pipetle tasarladığı sistemle basit bir sebil icat eden Abdulhay icadını süslemeyi de unutmamış. Soğuk ve sıcak su bölmeleri olan “el sebili” mülteci bir çocuğun zorluklar içerisinde bile olsa hayallerinin ve umutlarının sonu olmadığının kanıtı!

Mülteci kamplarında Abdulhay gibi binlerce çocuk var. Mazlum Suriye halkının direnişini gelecekte omuzlayacak olan bu çocuklar ümmete emanet! Kardeşlerimizin yanında olalım, desteğimizi her daim gösterelim! Kavli ve fiili dualarımızda onları unutmayalım!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum