1. HABERLER

  2. HABER

  3. Arınç’tan CHP’ye Kamp Eleştirisi
Arınç’tan CHP’ye Kamp Eleştirisi

Arınç’tan CHP’ye Kamp Eleştirisi

Bülent Arınç, CHP'nin, Apaydın Kampı'na girmek istemesini “provokatif bir davranış” olarak niteledi.

28 Ağustos 2012 Salı 09:55A+A-

Bülent Arınç, CHP heyetinin Hatay'da Suriye rejiminden kaçan askerlerin kaldığı Apaydın kampını ziyaret girişimini ise 'siyasi ve provokatif amaçlı bir davranış' olarak yorumladı.

Söz konusu kampta sadece askerler ve ailelerinin kaldığına dikkat çeken Arınç, "BM'de de uluslararası mevzuatta da sivillerin kaldığı kampların statüsü ile asker kişilerin kaldığı kampların statüsü farklıdır. O milletvekiline şunu sormak istiyorum; niçin sivillerin, kadınların, çocukların kaldığı onlarca kampı değil de, girmemeniz gereken bir kampa girmek için ısrar ediyorsunuz?" dedi.

MHP'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliği teklifiyle ilgili bir soruyu ise şöyle cevapladı: "Sayın Bahçeli'nin teklifini ciddi buluyoruz. Mektup Sayın Genel Başkan'ımıza ulaştı. Muhatap Sayın Genel Başkan'ımız olduğuna göre, bu konuyla ilgili kararını sanıyorum önümüzdeki günlerde ilan edecektir. Sayın Genel Başkan'ımız ilgili kurullarımızla istişare edecektir, ret veya kabul yönünde bir karar verirse onu da sizlerle paylaşırız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum