1. HABERLER

  2. HABER

  3. Arınç: “Ümraniye'de Yakalananlar Esed Yanlısı”
Arınç: “Ümraniye'de Yakalananlar Esed Yanlısı”

Arınç: “Ümraniye'de Yakalananlar Esed Yanlısı”

İstanbul'da dün akşam yapılan baskında yaralı olarak yakalananların Suriye'de muhaliflere karşı rejimin yanında savaşan grubun üyesi olduğu açıklandı.

26 Mart 2014 Çarşamba 15:17A+A-

İstanbul'da dün akşam polis tarafından yapılan baskında çıkan çatışmalarda yaralı olarak yakalananlarla ilgili hükümetten gelen ilk açıklamada "Esed yanlıları" şeklinde oldu. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada, Ümraniye'deki baskında yakalananların Suriye'de muhaliflere karşı rejimle birlikte savaşan grubun üyesi olduklarını söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Arınç, partisinin Hatay Seçim Koordinasyon Merkezi'nde partililerle bir araya geldi.

Ümraniye'de polisin bir eve baskın yaptığını hatırlatan Arınç, "Polisimizden ve varsa askerimizden yaralı olduklarını biliyorum. Onlardan ölen var, yakalanan var. Bunların kimlikleri ve niçin yaptıkları açığa çıktı. Ancak, örgüt ismini vermediler ben de vermek istemiyorum. Çünkü arkadan yapılacak operasyonlar için belki söylenmemesi gerekiyordur. MİT, güvenlik güçlerimiz olaya el koydu. Ancak, bunların özellikle bir kısmının Esed yanında muhaliflere karşı çarpışan aşırı radikal unsurlar olduklarını söyleyeyim. Daha sonraki operasyonlarda bunların hepsi ortaya çıkınca gerçek yaftaları, isimlerini de söylemek mümkün olur. Allah cezalarını versin. Allah bu felaketten ülkemizi ve insanımızı korusun" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT