1. HABERLER

  2. HABER

  3. Arınç: "Kızım 28 Şubat'ta Okulu Zor Bitirdi"
Arınç: Kızım 28 Şubatta Okulu Zor Bitirdi

Arınç: "Kızım 28 Şubat'ta Okulu Zor Bitirdi"

Bülent Arınç katıldığı açılış töreninde 28 Şubat'ta kızının çektiği zorluklardan bahsetti.

05 Şubat 2013 Salı 11:22A+A-

Başbakan Yardımcısı Arınç, 28 Şubat sürecinde başörtüsüne yasak geldiğini hatırlatarak, “Başındaki eşarbı çıkardı, şapka taktı olmadı, bone giydi olmadı. Yakaladılar, bağırdılar, hakaret ettiler” diye konuştu.

Celal Bayar Üniversitesi’nin kurucu rektörü olan ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç’ın isminin verildiği kültür merkezinin açılışını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, buradaki törende yaptığı konuşmada, merkeze Arınç soyisminin verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Konuşmasına kızı Ayşenur Arınç’ın 28 Şubet sürecinde yaşadığı zolukları anlatarak devam eden Arınç, Kızım da bu üniversiteden Türk Dili ve Edebiyatı’ndan mezun. Ayşenur Arınç’ın babasıyım ben. Başörtüsüyle başlamışlardı. 28 Şubat’ta her şey yasak oldu. Dekanla görüştüm. Yasağın sebebini sordum, ‘Siz daha iyi biliyorsunuz’ dedi. Başındaki eşarbı çıkardı, şapka taktı olmadı, bone giydi olmadı. Kapıdaki yasakçılardan kurtulamadı, tuvalet penceresinden girdi, olmadı. Yakaladılar, bağırdılar, çağırdılar, hakaret ettiler. Zar zor üniversiteyi bitirebildi. 20 sene sonra bize bunu gösteren, 20-30 sene sonra darbecilerin yargılandığını gösteren Rabbime hamdolsun’’ diye konuştu. (star)

HABERE YORUM KAT