1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Arap Ülkeleri Ortak Ordu Kurmak İstiyor
Arap Ülkeleri Ortak Ordu Kurmak İstiyor

Arap Ülkeleri Ortak Ordu Kurmak İstiyor

Kahire'de bir araya gelen Arap ülkeleri meclis başkanları zirvesinin sonuç bildirgesinde bağımsız Filistin ve ortak Arap ordusu vurgusu yapıldı.

26 Şubat 2016 Cuma 12:41A+A-

Arap Parlamento ve Meclisler Başkanları, "Ortak Arap Askeri Gücü" oluşturulmasının gerekliliğini vurguladı ve bağımsız bir Filistin kurulmadan bölgede barış sağlanmayacağını belirtti.

Arap Birliği’nin Mısır’ın başkenti Kahire’deki merkezinde düzenlenen ilk Arap Parlamento ve Meclisler Başkanları Konferansı'nın kapanışında “Kahire ilanı” ismiyle yapılan açıklamada, geçen yılın mart ayında yapılan Arap Zirvesi’nde alınan çeşitli kararların yanı sıra Ortak Arap Askeri Gücü’nün oluşturulması gerektiği vurgulandı. 

Arap Barış ve Güvenlik Meclisi’yle ilgili yasanın kabul edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Ortadoğu'da barış müzakerelerinin sekteye uğramasından endişe duyulduğu ifade edildi.

Bağımsız Filistin devleti kurulmadan bölgede barışın mümkün olamayacağı kaydedilen açıklamada, Ortadoğu'nun nükleer ve kitle imha silahlarından arındırılması ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’nı imzalaması için İsrail'e baskı uygulanması talep edildi.

HABERE YORUM KAT